Методът "Пилатес"

За филма

Държава: САЩ
Жанрове: Спорт


Методът „Пилатес” нашумя преди няколко години, но съществува от началото на миналия век. Особено популярен е сред професионалните танцьори и атлети. Създаден е от Джоузеф Пилатес - американец от немски произход.


Като дете той страда от астма, рахит и ревматизъм. За да преодолее физическите си недъзи, започва да се занимава със спорт - ски, гмуркане и гимнастика. По-късно разработва системата си, която има одобрението на лекарите вече почти цял век.


Защо методът стана толкова популярен?

Наричат го „съвременната йога”, защото променя тялото, издължава силуета, учи на правилна стойка и подобрява гъвкавостта. А това неизбежно води до подобряване и на самочувствието.



Водещата Трейси Малет (Tracy Mallett):

Трейси Малет е световноизвестен експерт във фитнес индустрията, както и популярна медийна фигура. Над 19 милиона зрители следят и участват в нейните телевизионни тренировки. Освен това е горда майка на две деца. В епизодите тя съчетава методът „Пилатес” с друга своя страст - кардио танците: вид натоварване, което развива сърдечно-съдовата система, вдига пулса с 60% над максималния, което води до намаляване на подкожните мазнини, понижаване на теглото, подобряване на кондицията на тялото и премахване на стреса.


По Fiesta TV.

ИЗБРАНО