Бизнесът на Бергер

За филма

Държава: Германия
Година: 2003
Жанрове: Документален

В ролите: Roland Berger


"Berger's Business": 9 епизода, продуцирани за Deutsche Welle от немската журналистка Manuela Kasper-Claridge.


Един от най-изтъкнатите бизнес консултанти в света Роланд Бергер се среща с личностите, които обикновено наричаме „мотори” на икономиката, развитието и успеха.

Той се интересува от най-важния въпрос: „Какво движи напред този свят?” и получава отговорите.


В Киото се среща с Казуо Инамори – основател и собственик на един от най-големите световни концерни, а още и монах, който комбинира традиционните Дзен практики с високите технологии.

В Бразилия Бергер посещава онези, които олицетворяват надеждите на страната за продължително икономическо развитие.

В Германия Роланд Бергер посещава автомобилната фабрика на Порше, отива в Пощенската служба и се среща с шампионите от Байерн Мюнхен.


Срещата в Китай е с Танг Ванксин, един от най-богатите хора в Азия, който започва с малко експресно фото. Обект на интереса на Бергер във Финландия е Йорма Олилла, основателят на Nokia. Във Франция, Бергер се среща с изпълнителните директори на Hermès и Renault. Полша го интригува чрез Ванда Рападжинска, развила Agora – една от най-престижните медийни корпорации в страната. В Съединените щати Роланд Бергер задава своите въпроси на главния инвестиционен стратег на Goldman Sachs и на Ричард Парсън, изпълнителен директор на Time Warner. Отново в Германия, „Бизнесът на Бергер” се среща с поредица от успели местни представители на бизнеса.



Преди всеки епизод - кратко интервю с Роланд Бергер от репортера Кремена Кръстева.

Рецептата за българските компании е да инвестират в нови технологии, в маркетинг и пазарно развитие. "Кризата ще продължи най-много още 2-3 години в световен мащаб, след това ще настъпи период на растеж за компаниите", смята прочутият консултант, който дълги години бе икономически съветник на германския канцлер Герхард Шрьодер. "В България има много добре образовани специалисти. Просто трябва да станете по-познати".


От 9 януари 2012 г. по България Он Ер.

От 5 март 2012 г. - повторение.

ИЗБРАНО