Посетители

За филма

Държава: Канада / САЩ
Година: 2009
Жанрове: Фентъзи

Режисьор: (сценарий) Кенет Джонсън, Скот Питърс

В ролите: Елизабет Митчъл, Морис Часнът, Джоел Греч, Логан Хъфман, Лаура Вандервоорт


„V”: Посетителите са сред нас. Едновременно те се появяват във всеки голям град по света, разпространявайки послание за мир. Те искат да споделят познанието си за технологиите и позицията си, че всички трябва да са единни, а не да се делят по държави и от страх. Те искат да се обединим. А за да го направим, те разчитат на много важен елемент от човешката природа: предаността.


Първоначално считани за заплаха, „Посетителите”, или „V”, бързо се превръщат в очарование и връзка към нещата, които се намират извън познанието и контрола. За тийнейджъра Тайлър те са „билет” да бъде част от нещо голямо и нещо, което дава надежда. За Чад (eгоистичен новинар, които иска да направи фурор в кариерата си с ексклузивни интервюта с Анна, лидера на „V”) са от решаващо значение за доминацията му в ефира.

Отец Джак, свещеник с разклатена вяра, се колебае в праведноста на посетителите и излиза извън църквата, за да търси истината. Има и други дисиденти, които не вярват, че посетителите са тези, за които се представят. Сред тях е и Раян, който е изправен пред важно решение за промяна на живота си, когато се появяват „V”.



Когато агент на ФБР за борба с тероризма установява - по време на разследване на терористична клетка - какво се крие под тревожната човешка външност на посетителите, се оказва, че съпротивата срещу този нов свят никога не е била по-важна и Земята никога не е била по-изложена на риск. Това наистина е зората на един нов ден.



Сезон II:

Заравяйки се дълбоко в зловещите мотиви зад пристигането на посетителите, техните реални цели за бъдещето на Земята и нивото на корупция, което са постигнали в рамките на нашите правителства, бизнес и религиозни институции, вторият сезон представя Петата колония - съпротивата на „V”, която продължа борбата срещу нашествениците. В поредицата се появява и загадъчното Червено небе, отприщено от Анна - харизматичен лидер на злонамерени посетители. На Земята ще пристигнат още кораби, от които Ана ще се възползва в плана си за отмъщение за унищожените й яйца.


От 29 декември 2011 г. по bTV Cinema. От 1 октомври до 2 ноември 2012 г. - сезон II (12 епизода х42 мин.). От 14 януари 2014 г. - повторение (сезон II).

От 2 септември 2013 г. по bTV (от сезон II).

ИЗБРАНО