Щети

За филма

Оригинално заглавие: Damages
Държава: САЩ
Година: 2007
Жанрове: Драма

Режисьор: Глен Кеслър, Тод Кеслър, Даниъл Зелмън

В ролите: Глен Клоус, Роуз Бърн, Тед Дансън, Ноа Бийн, Тейт Донован, Райън Филипи


Трилър за нюйоркската съдебна система и света на корпоративните съдебни битки, където залогът е огромен и място за компромиси няма.

Засяга се и проблемът за войната между половете.

Проследява се турбулентният живот на високоуважаваната, макар и безскрупулна адвокатка Пати Хюз (Глен Клоус) и нейното умно и амбициозно протеже Елън Парсънс (Роуз Бърн).

Младата Елън Парсънс е намерена да тича по улиците полугола и покрита с кръв. Полицейското разследване показва, че годеникът й е убит в общия им апартамент - и я арестува. Няколко месеца по-рано тя току-що е завършила с отличие право и е ухажвана за работа от много престижни кантори. Парсънс отхвърля предложението на адвоката Холис Най да работи за прословутата юристка Пати Хюз и когато той научава за това намека, че работата с Пати ще я промени...

Елън скоро е ангажирана с важно дело, по което работи фирмата на Пати - „Хюз и с-ие”. Те защитават бивши служители на милиардера Артър Фробишър, който е обвинен в измама - нелегални продажби на акции, които са спасили състоянието му, но са разорили подчинените му. Умна, но наивна, Елън бързо осъзнава какво значи да се печели на всяка цена, дори това да коства нечий живот. Пати е готова да стигне до всякакви неетични и не дотам законни крайности, за да спечели делото, а Елън е все повече ангажирана с това. Тя има и лична връзка със случая: сестрата на годеника й се оказва важен свидетел по делото.

Във втория сезон:
След безпрецедентната си победа над милиардера Артър Фробишър, Пати Хюз поставя правната система в краката си. Точно когато обмисля следващия си ход, в живота на Пати се завръща един мъж от мистериозното й минало - Даниел Пърсел (Уилям Хърт), който въвлича Хюз в ново сложно юридическо предизвикателство. Съдебният експерт се обръща към нея за помощ, за да разобличи голяма енергийна компания, а впоследствие и за да го защити от подозренията, че е убил съпругата си. Тайните на дългата връзка помежду им обаче ще излязат наяве, оставяйки сложна конспирация, където нищо не е такова, каквото изглежда.

В същото време, опитвайки се да преодолее загубата на убития си годеник, Елън Парсънс концентрира усилия да направи така, че тези, които смята за виновни, да си платят - това са и Артър Фробишър, и Пати Хюс. Поради това Елън се съгласява да съдейства на ФБР, като играе ролята на информатор при разследване, което цели да разкрие нечестните методи, с които си служат Пати и кантората й.

В трети сезон:
Пати Хюз се завръща, за да се захване с най-предизвикателния случай в кариерата си. След като в първи сезон разгроми защитата на корумпирания изпълнителен директор Артър Фробишър и напълно съсипа "Ultima National Resources" във втория сезон, Хюз сега е наета от американското правителство да възстанови милиардите долари, откраднати като ценни книжа. Това се оказва най-мащабната измама в историята на САЩ, зад която стои уважаван финансист на име Луис Тобин.

5 сезона (2007 - 2012 г.), 59 епизода х60 мин.
Фейсбук: facebook.com/Damages/

От 12 октомври 2009 г. по AXN. От 4 октомври 2010 г. - сезон II (повторение от 23 август до 4 октомври 2011 г.). От 11 октомври 2011 г. - сезон III.
От 20 декември 2011 г. по Нова телевизия (от сезон II). От 17 януари 2013 г. - сезон III. От 5 до 18 февруари 2013 г. - сезон IV (10 еп.).

ИЗБРАНО