Колеж Грийндейл

За филма

Оригинално заглавие: Community
Държава: САЩ
Година: 2009
Жанрове: Комедия

Режисьор: (сценарий) Дан Хармън

В ролите: Джоел Макхейл, Джилиън Джейкъбс, Алисън Бри, Ивет Никол Браун, Дани Пуди, Чеви Чейс, Доналд Главър


Един вече утвърден адвокат, по неволя се превръща в ученик....

Главният герой в поредицата е Джеф Уингър (Joel McHale). Когато дипломата му се оказва невалидна, той получава разпореждане от шефовете си да получи законно образование - в противен случай ще бъде уволнен. Джеф няма особено желание да се връща в училище, но тъй като няма избор, решава да се запише в колежа „Грийндейл”.

Той се надява, че там няма да му е трудно да завърши: мнозинството от учениците са отхвърлени от обществото слабаци или пък наскоро разведени домакини, които търсят начин да получат диплома.

Джеф започва да закача Брита (Gillian Jacobs) – дръзка жена, която иска да избяга от безразсъдното си минало. Проблемите се появяват, когато тя събира пъстър екип от студенти в група за проучвания, сред които дори и известен магнат. Сега, вместо да учи и да завърши безпроблемно (както се е надявал), Джеф е принуден да се впусне в истинско колежанско приключение, изпълнено с протести, домашни и всякакви неприятности... Всеки от героите ще открие много неща за себе си и за истинското приятелство.

Във II сезон ще се появят като гост-звезди актьорите Бети Уайт („Жега в Кливланд”, „Грозната Бети”, „Малкълм” и др.), която ще изиграе ролята на професор по антропология, Дрю Кейри („Царят на квартала”), който ще заплете Джеф в поредната „адвокатска” интрига. От тази ситуация ще го спаси най-близкият му приятел Роб Кордри („Развитие в застой”), а Хилари Дъф („Клюкарка”, „Шепот от отвъдното”) ще изиграе ролята на „подлярката”, която ще се опита да саботира групата за проучвания, от която Джеф е неделима част.

III сезон започва с настъпването на новата учебна година. Част от възпитаниците се обединяват срещу заместник-декана Лейбоурн (гостуващата звезда Джон Гудман), който се опитва да подкопае репутацията на декан Пелтън (Джим Ръш) и да открадне част от студентите за сметка на новото си училище, начело с Трой (Доналд Главър).

Докато приятелите на Ани (Алисън Бри) застават зад модния й клуб и усилията на Шърли (Ивет Никол Браун) да отвори магазин за сандвичи в колежа, групата постепенно започва да се изправя пред тъмната страна на различните характери. Стига се до бой с възглавници между Трой и Абед (Дани Пуди) не кога да е, а по време на погребение. Но когато те са изключени от колежа, се оказва, че трябва да работят заедно, за да спасят училището от злите ръце на Чанг (Кен Леонг).

6 сезона (2009 - 2015), 110 епизода х22 мин.
Уеб сайт: nbc.com/community/

От 4 декември 2011 г. до 15 януари 2012 г. по bTV Comedy. От 23 юни 2012 г. - повторение.
От 4 август 2012 г. - сезон II. От 22 април 2013 г. - повторение. От 1 октомври 2013 г. - сезон III.

ИЗБРАНО