Първите 48 часа

За филма

Оригинално заглавие: The First 48
Държава: САЩ
Година: 2004
Жанрове: Документален

Режисьор: (сценарий) Elena Sorre

В ролите: Dion Graham, Caroline Mason, Tony Mullins


Документална поредица за най-важните етапи от разследването на престъпление.

В медицината го наричат „критичния час”, а в криминалните разследвания това са първите 48 часа след извършването на престъпление. Какво се случва в този период от време и защо той е толкова важен за разследващите криминалисти?

Всеки детектив е категоричен, че ако няма улика, заподозрян или арестуван в първите 48 часа, шансът за разрешаване на случая е намален на половина. „Първите 48 часа” открехва завесата на всеки етап от разследването и надпреварата с времето, за да се открие заподозрян. Всеки епизод отвежда зрителите в различен град и последователно показва как детективите използват съдебномедицинските експертизи, свидетелски показания и други по-специфични лични умения, за да направят профил на заподозрения и да го заловят.

В едночасовите серии детективите се опитват да се вмъкнат в тези критични часове, като проследяват разследванията в реално време през първите часове след убийството. В екипите се включват най-добрите полицейски служби на Маями, Мемфис, Далас, Синсинати и Детройт.

Поредицата завладява с динамично развиващото се действие и емоционалните случаи, с които се сблъскват криминолозите, оригиналната визия и саундтрак.

От 18 април 2011 г. по bTV Action. От 1 ноември 2011 г. - повторение.
От 3 февруари 2014 г. по "Crime & Investigation Network". От 4 септември 2014 г. - сезон 15. От 4 януари 2019 г. - нов сезон.
От 6 февруари 2014 г. по CBS Reality (сезони 18 и 19).

ИЗБРАНО