Горещ вятър

За филма

Оригинално заглавие: Vruc vetar
Държава: Сърбия
Година: 1980
Жанрове: Комедия

В ролите: Любиша Самарджич, Бора Тодорович, Миодраг Петрович - Чкаля, Радмила Савичевич, Весна Ципчиц


10 епизода с историята на Боривое Шурдилович–Шурда, млад мъж в средата на 30-те си години, който от родния си град Власотинци пристига в Белград, за да работи и забогатее.
В сръбската столица той живее в малка къщурка заедно с баба си и чичо Фирга – пенсиониран строителен работник в предприятието „Тухла и керемида”.

За кратко време Шурда успява да смени куп професии - бръснар, таксиметров шофьор, гастарбайтер във Федерална република Германия, чиновник в „Тухла и керемида“ и накрая безработен. Той рядко се разделя с уникалната си карирана шапка, а в трудни моменти обича да възкликва „Леле, леле, лелеее!!!”.

Междувременно, той се запознава с красивата стюардеса Весна и двамата създават семейство. Младоженците обаче нямат късмета да свият свое семейно гнезденце и са принудени винаги да делят един покрив с чичо Фирга и темпераментна баба. Това съжителство обаче води до безброй комични ситуации и перипетии, гарнирани със солидна порция автентични сръбски лафове!

Освен неповторимия Любиша Самарджич, в сериала участват и други бележити актьори на бивша Югославия - Бора Тодорович (приятелят на Шурда – Боб), Миодраг Петрович Чкаля (чичо Фирга), Радмила Савичевич (бабата на Шурда), Весна Ципчиц (Весна).

От 20 ноември 2010 г. по bTV Comedy. От 3 март 2012 г. - повторение.

ИЗБРАНО