Клонинг

За филма

Оригинално заглавие: El clon
Държава: САЩ / Колумбия
Година: 2010
Жанрове: Сапун

Режисьор: Mauricio Cruz, Agustin Restrepo

В ролите: Mauricio Ochmann, Sandra Echeverria, Saul Lisazo, Carlos Barbosa, Roberto Moll


Драматичен любовен триъгълник - борбата на влюбен до полуда мъж със собствения му клонинг за сърцето на една жена...
Продукция на Telemundo Network.

Любовта между Хаде и Лукас се ражда в Мароко, където двамата се запознават. Но мюсюлманските обичаи разделят влюбените. Хаде е родена и израснала в САЩ, но след смъртта на майка си заминава за Мароко при чичо си Али. Чичото е строг и стриктно спазва религиозните обичаи. Той бърза да уреди брак за двете си племенници Хаде и Латифа с мюсюлманите Саид и Мохамед.

Лукас има брат близнак – Диего, който, за разлика от него, е типичният женкар и съблазнител. Диего е сочен за най-вероятния наследник на бизнеса на баща им Леонардо Ферер – милионер, който върти търговия със стоки. След като се връща в Маями, Диего катастрофира с хеликоптера си и загива. След трагедията Леонардо отменя сватбата си с Кристина, с която Диего също е имал връзка приживе. Лукас отлага планираното свое бягство с Хаде, въпреки че двамата вече са спали заедно. А в Мароко сексът преди сватбата се смята за смъртен грях.

Отчаяна и наранена, Хаде се връща при Саид и приема да се омъжи за него независимо от това, че ако той разбере за прегрешението й, ще бъде убита. Саид обаче е лудо влюбен в Хаде и макар да разкрива измамата, решава да премълчи греха й. Но я предупреждава, че ако отново се срещне с Лукас, ще го убие. При следващото си пътуване до Мароко, Лукас обаче отново се вижда с Хаде и е твърдо решен да се бори за любовта й и да вземе Хаде със себе си в САЩ.

Действието се усложнява още повече, когато в Маями ученият Аугусто Албиери, разстроен от смъртта на своя кръщелник - Диего - решава тайно да го клонира. По този начин той не само ще върне починалия към живота, а и ще сбъдне най-съкровената си мечта – да бъде първият учен в света, успял да клонира човешко същество. Без да обмисля последствията, Албиери използва клетки на Лукас, с които осеменява Дора – чернокожа жена, обсебена от мисълта да има дете.

Освен мюсюлманските обичаи, „Клонинг” акцентира и върху ислямската религия, ролята на мъжа и жената в обществото, значението на мароканския танц, език, нрави, вярвания, кухня, церемонии и полигамия.

В ролята на Хаде зрителите ще видят красивата Сандра Ечеверия. Маурисио Очман изпълнява едновременно три роли – близнаците Диего и Лукас, както и клонинга Даниел.

Уеб сайт: http://msnlatino.telemundo.com/novelas/El_Clon/

От 18 ноември 2010 г. по bTV.
От 9 септември 2012 г. по bTV Lady.
От 23 април 2014 г. по Diema Family. От 14 февруари 2016 г. - повторение.

ИЗБРАНО