Касандра

За филма

Държава: Венесуела
Година: 1992
Жанрове: Сапун

Режисьор: Grazio D'Angelo, Olegario Barrera

В ролите: Coraima Torres, Osvaldo Rios, Henry Soto, Raul Xiques, Carmencita Padron


"Kassandra": Възхитителният свят на Цирка, тайна подмяна на новородени и поразителната разлика между близнаци: това са основните три елемента, които правят историята в сериала "Касандра" завладяваща още от самото начало.

Действията започват около 30 години, когато странстващ цирк се установява в предградията на Каракас, столицата на Венесуела. Андреина Ароча, дъщеря на богат земевладелец, е очарована от клоуните, дивите животни и циганката-гадателка, която може да предскаже бъдещето. Без да познава Андреина, гадателката й предсказва трагична съдба и я предупреждава, че пътищата им отново ще се пресекат.



След година, когато циркът се връща отново, Андреина умира от неизлечима болест след раждането на детето си. В това време, мащехата на Андреина, Ерминия, много честолюбива жена, научава, че една жена от цирка и детето й са умрели при раждането. Ерминия, която има синове-близнаци от предишен брак, иска единият й син да бъде единствен наследник на състоянието на Ароча. Тя измисля коварен план и го изпълнява без помощ. През нощта, нейният съучастник по нейна заповед подменя безжизненото тяло на умрялото дете на циганката със здравото дете на Андреина. На следващия ден циркът напуска града.



Минават години. Накрая циркът се завръща, а заедно с него и Касандра, която е пораснала и е станала прекрасна млада жена. Съгласно циганските традиции жената, която е отгледала Касандра - предполагаемата й баба, - обещава ръката й на Ранду, грубоват младеж, който се е установил като лидер сред племето.

Първата вечер след пристигането им в града, по време на танц с Ранду, неговата бъдеща съпруга забелязва погледа на друг мъж. Очите им се срещат, стават пленници на силно взаимно привличане. Този мъж е Луис Давид, един от синовете на Ерминия. По-късно Касандра и Луис Давид се срещат под звездното небе на склоновете край града. Там преживяват вълшебен момент. На следващия ден, Луис Давид напуска града.



Скоро неговият брат-близнак Игнасио открива, че Касандра е истинската наследница на състоянието на Ароча. Той успява да я измами и да се ожени за нея. Но през първата им брачна нощ, Игнасио е загадъчно убит. В опита си да открие истинския убиец на брат си, Луис Давид се завръща и се представя за Игнасио. Неговите подозрения падат върху Касандра, красивата млада циганка, която от много скоро познава съпруга си и вярва, че Луис Давид е нейния съпруг...



150 епизода х 60 мин. Ролите се озвучават от артистите Ася Братанова, Даниела Йорданова, Лиза Шопова, Симеон Владов, Емил Емилов и Стефан Сърчаджиев - Съра.

От 2 август 2010 г. до 26 юни 2012 г. по Diema Family.

ИЗБРАНО