Аида

За филма

Държава: Испания
Година: 2005
Жанрове: Комедия

Режисьор: Начо Велиа

В ролите: Кармен Мачи, Пако Леон, Пепе Виюела, Мелани Оливарес, Мариано Кастио, Ана-Мария Полвороса, Мариол Аюсо


"Aida": ситкомът на канал „Телесинко” разсмива до сълзи със забавни гафове и незабравими реплики.

Името на главната героиня е заимствано от едноименната опера на Верди за етиопската принцеса-робиня.


Аида Гарсия е съвсем обикновена испанска жена на средна възраст, без образование, самотна майка на три деца, която е напуснала дома на родителите си на 16 г. и е тръгнала по белия свят да търси щастието си. Аида Гарсия е робиня на децата си, на майка си, на работодателя си, на обстоятелствата, на своенравния си дух, на темпераментния си характер, на женската си съдба. Тя е била сервитьорка, чистачка, продавачка на билети...



Историята започва с погребението на бащата на Аида, който завещава апартамента си на нея и внуците си. Братът на Аида – Луис-Мариано (Луисма) пристига на погребението с клоунски костюм и изкуствен нос, защото не е имал време да се преоблече след работата си като аниматор в голям супермаркет.


В целия сериал комичното и драматичното вървят ръка за ръка, както е в същинския живот. Репликите на героите са типични за народния говор в работническите квартали, шегите са може би малко грубовати, но затова пък са без грам словестна пудра по тях – те са натурални и непредвзети.

Луисма е успял да се пребори с наркоманията си, минава за леко глуповат, но страшно забавен с наивността си.

Голямата дъщеря на Аида – Сорая, не живее със семейството си.

Джонатан е на 12 г. и е чест „гост” на детската педагогическа стая, а Лорена е 16-годишна тийнейджърка, която се интересува повече как да изкара някое и друго евро вместо да си губи времето с учение.


Завещаният апартамент идва за бедното семейство като манна небесна, защото досега те са скитали от квартира на квартира, изгонвани от поредния хазяин за неплащане на наема. Лошото е, че в апартамента на стария Гарсия те трябва да живеят заедно с майкатата на Аида – Еухения: „стара, бедна диабетичка”, както сама определя себе си тя. Еухения обявила дъщеря си Аида за мъртва, след като девойката избягала от дома си на 17 г. Сега двете се опитват отново да намерят пътя една към друга. Аида прави неистови усилия да не използва приьомите на майка си при възпитанието на децата си, но това й се отдава трудно.


Сред другите създатели на веселата квартална врява са Пас – приятелка на Аида, в миналото – чистачка като нея, а сега – проститутка. Чема е кварталният бакалия, който държи под наем и кръчмата „ Бърт Рейнолдс”, собственост на стария ерген Маорисио.



Сериалът „Аида” носи на авторите си и учстниците в него множество номинации и награди – за най-добри комедийни актьор и актриса, за най-добър комедиен сериал и др., включително и от телевизионния фестивал в Монте Карло.


7 сезона, 110 епизода.

Уеб сайт - http://www.telecinco.es/aida/


От 6 април до 4 юли 2010 г. по bTV Comedy. От 4 май 2011 г. - повторение. Следващи повторения - от 21 юли 2012 г., от 23 октомври 2012 г.

ИЗБРАНО