Магьосниците от Уейвърли Плейс

За филма

Оригинално заглавие: Wizards of Waverly Place
Държава: САЩ
Година: 2007
Жанрове: Комедия

Режисьор: (сценарий) Todd J. Greenwald

В ролите: Selena Gomez, David Henrie, Jake T. Austin, David DeLuise, Maria Canals-Barrera, Jennifer Stone


Сериал на Disney Channel.
Действията се развиват около семейство Русо, което се състои от пет члена -баща, майка и три деца: Джери, Териса, Дъстин, Алекс и Макс.

Джъстин е зубър, Алекс има за най-добра приятелка Харпър и често бърка магиите, а Макси е най-малкият син и е доста забавен.

Докато децата от семейството се опитват да живеят нормален живот, те трябва да пазят една тайна - те са обучаващи се магьосници. Наследили са способностите си от баща си Джери Русо, който също е техен учител по магия и бивш магьосник. Той се е отказал от магията, за да се ожени за смъртната си жена Териса. Само на едно дете от семейството му е позволено да задържи силата си. Когато всички навършат 18, ще има състезание между децата, за да се разбере кое от тях да задържи способностите си...

Герои:
Александра "Алекс" Маргарита Русо - средното дете и единствено момиче в семейството. Често попада в беди и злоупотреби с магия. Ролята се изпълнява от Селена Гомес;
Джъстин Пепе Русо - най-големият син в семейството. Ролята се изпълнява от Дейвид Хенри;
Максуел "Макс" Русо - най-малкото дете в семейството. Подобно на Алекс, той често използва магия неправилно и не се справя добре в училище. Ролята се изпълнява от Джейк Т. Остин.
Джери Русо - баща на Алекс, Джъстин и Макс. Ролята се изпълнява от Дейвид ДеЛуис;
Териса Русо - майка на Алекс, Джъстин и Макс. Ролята се изпълнява от Мария-Каналс Барера;
Харпър Финкъл - най-добрата приятелка на Алекс. Ролята се изпълнява от Дженифър Стоун.

Уеб сайт: http://tv.disney.go.com/disneychannel/wizardsofwaverlyplace/

От 28 март до 15 август 2009 г. по БНТ1 в рубриката "Уолт Дисни представя" (озвучев от Даринка Митова, Петя Абаджиева, Николай Николов, Тодор Георгиев и Христина Ибришимова).
От 19 септември 2009 г. по Disney Channel (озвучен от Ася Братанова, Цветослава Симеонова, Живко Джуранов и Симеон Владов).

ИЗБРАНО