Цветът на греха

За филма

Времетраене: 60 минути
Жанрове: Сапун

В ролите: Tаис Араужо, Рейналдо Джанекини, Джована Антонели, Рози Кампос, Лима Дуарте и др.


Къде са чувствата в свят, който отдава значение единствено на парите, как да се съхранят човешките ценности в едно материалистично общество - такива въпроси си задават създателите на “Цветът на греха” - телевизионен сериал по сценарий на Жоао Емануел Карнейро (“Централна гара Бразилия”) и режисьор Дениз Сарасени.

Главните герои Пако (Рейналдо Джанекини), Прета (Таис Араужо) и Барбара (Джована Антонели –“Клонинг”) са заплетени в сложен любовен триъгълник. Пако е ботаник, отдаден на професията си, единствен наследник на голямото богатство на баща си Афонсо Ламбертини (Лима Дуарте), чиито агресивни методи на работа той не одобрява. Барбара е посредникът в сложните отношения между бащата и сина. Нейната цел е да се омъжи за Пако, за да се домогне до богатството на семейство Ламбертини. Въпреки продължителната им връзка, Пако не изпитва към нея любов. Това чувство обаче се събужда внезапно у него, когато среща билкарката Прета - нежна мулатка от Мараняо. Пако решава да прекрати връзката с официалната си годеница Барбара, но тя му съобщава новината, че е бременна. Решена да отвоюва на всяка цена годеника си от чаровната мулатка, Барбара заминава за Мараняо и се представя дори на майката на Прета - дона Лита (Соланж Коуто). Следват многобройни интриги и заплетени ситуации, в които е замесен и любовникът на Барбара - всъщност баща на детето й. В опитите да бъдат разделени Пако и Прета е включен и Додо - млад музикант, с когото красивата мулатка има приятелска връзка.

Другата основна сюжетна линия е свързана с близнаците Пако и Аполо, които не се познават. Общото в съдбата им са трагедиите, променили живота им и една голяма тайна, която малцина ще узнаят. Те са различни и като характери. Докато Пако е вглъбен в себе си, Аполо е весел и открит младеж. Пако е единствено дете на богато семейство, изгубило майка си на петгодишна възраст, а Аполо има още четирима братя и грижовна майка, която играе съществена роля в живота им. Във филма се поставя въпросът и за смяната на самоличността като форма на бягство от заобикалящата действителност. Успоредно със залегналите сериозни житейски и социални теми, в сериала има и много хумор и жизнерадост. Забавно е ежедневието на петимата братя Сардиня, практикуващи уникално бойно изкуство, под вещото ръководство на майка им и благодарение на чудотворната супа, с която тя ги гощава. Неразделна част от тях е покойният глава на семейството - татко Наполеон и кучето на име Витамин. Другият комичен герой в сериала е гадателят-шарлатанин Елиню - близък приятел на Прета и човек с голямо сърце. Смях пораждат и отношенията между родителите на Барбара - двама фалирали аристократи, принудени да живеят заедно въпреки непоносимостта, която изпитват един към друг.

Действието във филма се развива в бразилския югоизток и североизток (щатите Рио де Жанейро и Мараняо), където ще се запознаем с прекрасни пейзажи, архитектурни и исторически забележителности и живописни културни традиции. В богатата къща на семейство Ламбертини ще видим репродукции на известни бразилски художници и скулптори. Ще опознаем съвременното бразилско изкуство и чрез изложбите, организирани в Културния център Ламбертини.

ИЗБРАНО