Бранди и господин Уискърс

За филма

Държава: САЩ
Година: 2004
Жанрове: Анимация

Режисьор: Timothy Bjorklund, John McIntyre

В ролите: Charles Adler, Kaley Cuoco, Tom Kenny, Alanna Ubach, Andre Sogliuzzo


"Brandy & Mr. Whiskers": едно куче-сноб и полуобезумял заек взимат най-доброто от живота, но в един момент са изоставени заедно в джунглите на Амазонка...


2 сезона (2004 - 2006), 77 епизода.

Уеб сайт: http://tv.disney.go.com/disneychannel/brandyandmrwhiskers/index.html

Неволите на една необичайна двойка приятели - разглезено куче и шантав заек, чийто цветущ (и все пак доста необичаен) дом е Амазонската дъждовна гора. След като Бранди и господин Уискърс неочаквано се озовават насред Амазонската джунгла, те трябва да се научат да разчитат един на друг и след време започват да оценяват различията помежду си.


Сериалът е по идея на Ръсел Маркъс и е продуциран от Walt Disney Televison Animation, като предоставя различни нива на комедия, нагледни номера и физически хумор както за децата, така и за техните семейства.


Историята започва на злощастен полет за Рио, където разглезеното женско куче Бранди се среща с шантавия заек г-н Уискърс в товарния отсек на самолета; Уискърс без да иска отваря вратата за товари, поради което те попадат в Амазонската дъждовна гора. Въпреки огромните разлики между тях (Бранди е умна, обича да командва и идва от сравнително богато семейство от средната класа, докато г-н Уискърс е непохватен, живят е в зоопаркове, лаборатории и домове в предградията, а хигиената му е в най-добър случай съмнителна), двамата развиват взаимоотношения на брат и сестра, докато преживяват това приключение заедно... и се опитват да открият пътя към дома.


По време лудориите си в джунглата те се срещат с всевъзможни цветущи представители на местната амазонска фауна. Между тях са Лола Боа, объркана змия с комплекс за малоценност; Ед, общителна обикновена речна видра, която се чувства много по-добре под водата, отколкото
на сушата, и е най-добрият приятел на г-н Уискърс; Мерил и Шерил, тукани-близнаци, които постоянно се "кълват" една друга; Марго, изтънчено пръчковидно насекомо, което гледа с уважение на Бранди и често мисли, че всичките животни в джунглата са под нивото ́й; както и Гасп́ар льо Гек'́o, егоистичен и самопровъзгласил се за водач на джунглата.


От 29 ноември 2009 г. по бТВ

ИЗБРАНО