Специален oтряд

За филма

Оригинално заглавие: The Unit
Държава: САЩ
Година: 2006
Жанрове: Военен

Режисьор: David Mamet, Steven DePaul, Bill L. Norton

В ролите: Dennis Haysbert, Scott Foley, Robert Patrick, Max Martini, Michael Irby


Екшън драма за живота на група войници от специалните оперативни части, чието задължение е да рискуват живота си и да поемат невъзможни мисии по целия свят.

Проследяват се и семействата на войниците - и по-специално техните съпруги, които воюват на домашния фронт, докато мъжете им спасяват света. Тяхната мисия също не е лека, защото трябва да живеят под прикритие и да пазят тайните на своите съпрузи.

Джонас Блейн (Денис Хайсбърт) е ръководителят на Специалния отряд, който смело предвожда хората си в трудни операции. Той е отговорен за вербуването на нови членове на отряда, сред които е и новобранецът Боб Браун (Скот Фоли), който се превръща в един от любимците на командира.

Специалният отряд се състои от Джонас, полк. Том Райън (Робърт Патрик), Мак Герхард (Макс Мартини), Чарлз Грей (Майкъл Ирби), Хектор Уилиямс и Боб Браун. Всички те са професионални войници, добре обучени да убиват и изпълняват различни мисии, чиято способност да разчитат един на друг в трудни ситуации създава тяхното уникално войнишко братство.

Съпругата на Джонас – Моли - е майка-закрилница за останалите войнишки съпруги, която винаги е готова да им помогне да се справят със страха и несигурността, когато съпрузите им са далече от дома. Жените се справят трудно с положението да живеят под прикритие, особено когато и те самите крият своите опасни тайни.

Продуценти на сериала са Дейвид Мамет и Шон Райън.

От 23 септември 2007 г. по bTV.
От 15 февруари 2010 г. по Diema (под заглавие "Звеното").

ИЗБРАНО