Специален отряд

За филма

Оригинално заглавие: The Unit
Държава: САЩ
Година: 2006
Жанрове: Екшън

Режисьор: David Mamet, Steven DePaul, Bill L. Norton

В ролите: Dennis Haysbert, Scott Foley, Robert Patrick, Max Martini, Michael Irby


Специален отряд е екшън драма, която проследява живота на група войници от специалните оперативни части, чието задължение е да рискуват живота си и да поемат невъзможни мисии по целия свят. Сериалът също така ще покаже на зрителите и семействата на войниците и по-специално техните съпруги, които воюват на домашния фронт, докато мъжете им спасяват света. Тяхната мисия също не е лека, защото те трябва да живеят под прикритие и да пазят тайните на своите съпрузи.


Джонас Блейн (Денис Хайсберт) е ръководителят на Специалния отряд, който смело предвожда хората си в трудни операции. Той е отговорен за вербуването на нови членове на отряда, сред които е и новобранецът Боб Браун (Скот Фоли), който се превръща в един от любимците на командира.

Специалният отряд се състои от Джонас, Полковник Том Раян (Робърт Патрик), Мак Герхард (Макс Мартини), Чарлс Грей (Майкъл Ирби), Хектор Уилиямс и Боб Браун. Всички те са професионални войници, добре обучени да убиват и изпълняват различни мисии, чиято способност да разчитат един на друг в трудни ситуации създава тяхното уникално войнишко братство.

Съпругата на Джонас – Моли е майка-закрилница за останалите войнишки съпруги, която винаги е готова да им помогне да се справят със страха и несигурността, когато съпрузите им са далече от дома. Жените се справят трудно с положението да живеят под прикритие, особено когато и те самите крият своите опасни тайни.

Продуценти на сериала са Дейвид Мамет и Шон Раян.