Блясък

За филма

Оригинално заглавие: I lampsi
Държава: Гърция
Година: 1991
Жанрове: Сапун

Режисьор: Никос Фосколос, Спирос Фосколос

В ролите: Katia Dandoulaki, Socrates Alafouzos, Dimitris Drakopoulos, Eleni Kourkoula, Giorgos Voutsinos, Kalliopi Evagellidi


Хроника на жестоката борба на една съвременна жена – Вирна Дракос–Лиоси, която работи като прокурор в съда, да спаси семейството и любовта си, при това без да потъпква своите чувства и идеали.


Затрогващи са опитите на Алексис Дракос – млад мъж, невропсихиатър, да внесе късче светлина в живота на Селини, едно момиче потънало в мрака на психическото си състояние вследствие на жестоко престъпление, извършено от непознати хора.
Смъртоносна е равносметката на заместник-капитана на бреговата полиция Василис Лиосис спрямо невидимата сянка безскрупулни престъпници, стремящи се към лесно забогатяване. Тези хора пренасят контрабандно уран в неизвестна африканска страна, която се стреми да получи таен ядрен арсенал.



Безпощадно е любовното съперничество между две изключително красиви млади жени, богатата Татяна Дракос и нейната прислужница Анна Вентири за един и същи мъж – Ренос Мурузис. Същевременно Анна Вентири е студентка във Философския факултет. Мурузис изоставя наследството на една икономическа империя заради своята любов и човешките си убеждения. Присъства и трагичният разказ на разбунтувалия се младеж Тимос Дракос, който се съмнява в произхода на семейното богатство и се обръща срещу баща си.

Накрая е и историята на Ягос Дракос, който стои начело на фамилията. Той е раздвоен между играта на неограничената икономическа мощ и преследването на лесното удоволствие, което го отвежда до постепенното му самоунищожение и това на света около него.



Историята започва, когато Вирна вижда с очите си как нейният съпруг й изневерява със секретарката си. Същата вечер след нещастен инцидент на Вирна й се налага да прекара нощта с един млад барман, който на следващия ден бива арестуван като заподозрян в престъпление.
В съда Вирна Дракос–Лиоси се среща с него в качеството му на обвиняем. Тогава възниква голямата дилема: да спаси един невинен човек чрез нейните показания или да защити собствената си кариера и достойнство.



"Блясък“ е най-дълго продължилият сериал в гръцката телевизия, излъчва се по канал ANT1 (Антена) - 3457 епизода за 14 години. Дистрибутор е Antenna TV.


От 2001 г. до 26 март 2010 г. по Нова телевизия.

ИЗБРАНО