Мерлин

За филма

Държава: Великобритания
Година: 2008
Жанрове: Фентъзи

Режисьор: Джеймс Хос

В ролите: Колин Морган, Брадли Джеймс, Антъни Хед, Ричард Уилсън, Кейти Макграт, Ейнджъл Колби


"Merlin": английска суперпродукция, която ще даде на зрителите съвсем нов поглед върху историята на известния магьосник (като млад) от легендата за крал Артур.

Действието в сериала се развива в митичния град Камелот, във време много преди зората на историята. Това е фантастичен свят от легендарни зверове и мистериозни хора, опасен свят, в който магията е забранена от безмилостния тиранин Утер Пендрагон, а Мерлин и Артур са още младежи.


Младият магьосник Мерлин следва съдбата си на защитник на Камелот и на принц Артур и се сражава със свирепи убийци, магически чудовища и най-мощните магьосници, които кралството някога е виждало. Мерлин трябва да полага повече усилия отвсякога, за да скрие нарастващите си магически способности, защото крал Утер е засилил неимоверно битката си срещу магьосничеството. Негов най-близък съветник е Гай, кралският лекар.



Митичният град е подложен на многобройни опасности. Принц Артур е изправен пред сериозни изпитания, които изискват огромен кураж и качества, за да защити кралството. И сега той не е сам, неотлъчно до него е верният му слуга Мерлин. Както винаги, Гуен е предана приятелка на Мерлин и му помага с каквото може в приключенията му с Артур. Вълнуващи са и взаимоотношенията й с младия принц, който изпитва все по-силни чувства към нея. Междувременно, Моргана, повереницата на краля, е все по-обезпокоена от странните си сънища. Съвсем скоро Мерлин и Гай разбират за магическите й сили, но се опитват да я предпазят, като скриват от нея истината. А Великият Дракон продължава да живее в пещерите под Камелот, като внимателно следи приключенията на младия магьосник.


От 6 септември 2010 г. по bTV Cinema (II сезон) - под името "Приключенията на Мерлин".

От 6 до 27 май 2012 г. по bTV (II сезон, 1 - 7 еп.) - пос името "Приключенията на Мерлин". От 28 май 2012 г. - повторение и нови епизоди.

От 31 март 2014 г. по AXN (сезон IV).

ИЗБРАНО