Терминатор: Хрониките на Сара Конър

За филма

Държава: САЩ
Година: 2008
Жанрове: Фентъзи

Режисьор: (сценарий) Josh Friedman, James Cameron, Gale Anne Hurd, Denise The

В ролите: Lena Headey, Thomas Dekker, Summer Glau, Richard T. Jones


"Terminator: The Sarah Connor Chronicles": научно-фантастичен сериал, продуциран от Warner Bros. Television и C2-Pictures, който се върти се около живота на Сара и Джон Конър, следвайки събитията от „Терминатор 2: Денят на страшния съд“.

В неговия край Сара, Джон и Терминаторът успешно унищожават Т-1000 и ръката и чипа от първия терминатор. Самият Терминатор се самоунищожава, за да предотврати каквито и да е технологии от бъдещето, заимствани от него, да бъдат използвани за създаване на Скайнет. Сара и Джон се изправят пред реалността че и други врагове от бъдещето може да се прехвърлят в миналото, за да ги убият, а освен това те вече са издирвани от властите. В крайна сметка те успяват да отложат „Денят на страшния съд“ от 1997 на 2011 година.



Подтикнати от завръщането на терминаторите в техния живот, Сара и Джон решават да спрат да бягат и да се съсредоточат върху предовратяване създаването на Скайнет. Те са подпомогнати от Камерън- терминатор, който се появява като ученичка в училището на Джон и чиято мисия е да го защитава. Междувременно агентът от ФБР Джеймс Елисън преследва Сара и сина ѝ, вярвайки, че тя е побъркана.


Когато започва сериалът, действието се развива през 1999 г., но с помощта на Камерън те прескачат във времето и се озовават в наше време, малко преди да бъде създаден Скайнет (2007 г.). Оказва се, че смъртта на Майлс Дайсън в „Терминатор 2“ не е успяла да предотврати създаването на Скайнет и сега те трябва да открият кой ще наследи изследванията на Майлс и ще доведе до апокалипсиса. Камерън завежда Сара и Джон до скривалището на четирима бойци на съпротивата, изпратени от бъдещето да помогнат за спирането на Скайнет. Те обаче намират трима от тях убити от неизвестен киборг. Сара намира в скривалището им списък с имена на хора, заподозрени от тях, че могат да имат връзка със Скайнет.


По Нова телевизия от 24 юни 2008 г., повторение по Диема от 16 септември 2009 г. Ролите се озвучават от артистите Ева Демирева, Гергана Стоянова, Веселин Калановски и Виктор Танев.

ИЗБРАНО