Лакомчо

За филма

Държава: САЩ
Година: 2007
Жанрове: Анимация

Режисьор: (сценарий) C.H. Greenblatt, William Reiss, Alex Almaguer и др.

В ролите: (гласове) Nicky Jones, Dwight Schultz, John Di Maggio, Tara Strong, Dana Snyder


"Chowder" - детска поредица от кратки анимационни филми, 39 серии, производство и разпространение на Cartoon Network. Официален сайт: http://www.cartoonnetwork.com/tv_shows/chowder/index.html



Лакомчо си мечтае някой ден да стане големия Главен готвач. Младият чирак обаче първо трябва да намери собствения си път в мистичния град Марципан, в който и най-простите рецепти се превръщат в луди приключения. Жителите на града, включително основните действащи лица, варират от антропоморфни животни до странни сюрреалистични създания.


Основни герои:

Лакомчо (Чаудър) е чирак на легендарния главен готвач Mung Daal. Мънг Даал е „най-великият готвач на света“. Не се знае точно колко е възрастен, но той сам споменава, че готви от поне 386 години, и празнува 450-та годинишнина от сватбата си. Шницел е голямо скално чудовище, което работи в кухнята на Mung Daal и няма особено чувство за хумор. Трюфелка е жената на Mung Daal, Кимчи е най-близкият приятел на Mung Daal и негов домашен любимец, но представлява носещ се миризлив облак. Панини е момиче на възрастта на Чаудър и е помощничка на госпожица Ендив ("Цикория"), като е убедена, че Mung Daal е нейното гадже... Госпожица Ендив е стара мома, която често критикува Мънг Даал за неговите кулинарни умения и го счита за свой конкурент. Гаспачо е слон, който продава странни храни и прави номера на клиентите си. Той се старае винаги да дава най-добрите съвети на Чаудър, когато той има нужда, но сам не прави опит да промени към по-добро живота си, а продължава да живее с властната си майка.


От 28 юни 2009 г. по Нова телевизия.

ИЗБРАНО