Мичъл и Уеб

За филма

Държава: Великобритания
Година: 2006
Жанрове: Комедия

Режисьор: David Kerr

В ролите: David Mitchell, Robert Webb, Olivia Colman, James Bachman, Mark Evans


"That Mitchell and Webb Look": 15 епизода на британско комедийно шоу, в което участват двамата талантливи комици и много добри приятели Дейвид Мичъл и Робърт Уеб. През 2006 г. предаването им получава 2 номинации на Британските Комедийни Награди, а през 2007 г. печели БАФТА в категорията „Най-добра комедийна поредица”.



„Мичъл и Уеб” е поредица от разнообразни и несвързани помежду си скечове. Двамата водещи участват винаги, а странното им виждане за света и нестандартното им чувство за хумор са сякаш неизчерпаем източник на комични сценарии. Ето и някои от най-известните скечове, които забавляват зрителите на предаването:


„Тед и Питър” – пародия на коментар на снукър. Тед и Петър са двама бивши снукър играчи, които сега коментират срещите… само че май им е по-интересно да си пийват, отколкото да следят какво се случва по време на срещата. Самият коментар пък включва всичко друго, но не и информация как се развива играта…


„Numberwang” – пародия на телевизионните игри, базирани на математика и логика. Само че в „Мичъл и Уеб” „участниците” се уповават на всичко друго, но не на математиката и логиката, за да познаят верните отговори!


„Парти планиране” – Митчъл и Уеб работят като планьори на ВИП партита и се сблъскват с редица известни персонажи. В един от епизодите те се ядосват, че гостенката Мънипени е решила да покани своя изключително досаден приятел Джеймс (Бонд). Друг път пък в списъка с гостите са Велма, Фреди и Дафни, а проблемът е, че те най-вероятно ще доведат със себе си „онзи, дето не се къпе” и кучето си (шега с известния детски сериал „Скуби Ду”).



Разбира се, това са само част от скечовете в шоуто. Като талантливи комици, Митчъл и Уеб сякаш се надпреварват кой от двамата ще изгради по-смешна и по-убедителна роля.

ИЗБРАНО