Краен срок

За филма

Държава: Германия
Година: 2007
Жанрове: Крими

Режисьор: Торстен Шмид

В ролите: Хайо фон Щетен, Зонзее Ной, Оливер Бойзен, Даниел Цилман, Катарина Талбах


"Deadline - Jede Sekunde zaehlt": зрителите се срещат със специалния кризисен екип на Берлинската полиция. Това е специален отдел за предотвратяване на престъпността. Криминалният сериал стартира на 9 юни 2009 г. по ТВ2.


Матиас Берг (Хайо фон Щетен) и неговите служители се опитват да правят невъзможното: противопоставят се на безпощадно изтичащото време. Работата на екипа е да се защитят потенциалните жертви и пряко да се противопоставят на извършителя, независимо дали става дума за тълкуване на символите, които той оставя зад себе си, или търсейки пряк контакт с него. Те използват и съчетават най-модерните технологии за разследване и профилират портрета на престъпника със сложни методи на интервю, стратегии и психологически тактики.
Матиас Берг, Нина Риттер, Биргер Нойхаус и Шмид са ръководени от Франциска Фриедман, която е директор на Берлинската криминалната полиция, известна с твърдия за пречупване си характер. Берг и Фриедман са в постоянна вербална война.
Специалистите от отдела са особено ефективни в работата си по дадено престъпление, когато са се докоснали до някаква степен с извършителя или са попаднали в неговата среда - по този начин те имат възможността да опознаят неговото мислене, и така да предприемат действия за влияние върху него. За тях това е най-важното - да се доближат до престъпника, да го извикат на дуел. Възможностите за това са много - от анализа на местопрестъплението, през съобщения по телефона или компютъра до конфронтацията лице в лице. Една история обаче присъства във всички епизоди - състезанието с времето. Часовникът тиктака във всеки епизод…

ИЗБРАНО