Моите мили съседи

За филма

Държава: Испания
Година: 2004
Жанрове: Комедия

Режисьор: Sandra Gallego, Guillermo Groizard

В ролите: Франсис Лоренсо, Мириам Диас Арока, Пас Падийа и Хуанхо Кукалон


"Mis adorables vecinos": Действието се развива около сблъсъка между две много различни семейства – Санчес и Сандовал, които неочаквано се оказват съседи в луксозна къща-близнак. 62 епизода х 60 мин.

Мариано Санчес (Хуанхо Кукалон) и Лола Минго (Пас Падийа) живеят в обикновен квартал. Той е зарзаватчия, а тя – фризьорка, но и двама мечтаят да подобрят финансовото си положение и да осигурят на трите си деца (Рафа, Шейла и Пепе) по-удобен живот. В крайна сметка десетгодишната им дъщеря Шейла постига това. Тя печели ТВ състезание и се превръща в музикална звезда. С първите пари, които спечелва, тя купува луксозна къща на семейството си.


Ернесто Сандовал (Франсис Лоренсо) и Клаудия Ваядарес (Мириам Диас Арока) живеят с трите си деца (Лаура, Беатрис и Серхио) в квартал за хора „от класа”. Той е пластичен хирург, а тя работи в списание за интериорен дизайн. Двамата се гордеят с изисканите си маниери и високото си обществено положение. В момента, в който виждат новите си съседи, Ернесто и Клаудия са на твърдото мнение, че сем. Санчес са груби, недодялани, досадни и с ужасно лош вкус.


Тина Сайнс е в ролята на Тереса, домашната помощница на Санчес, а Исабел Оска - Криспула, бабата (майка на Лола Санчес и чест гост в новата къща на семейството).



Проблемите започват още с нанасянето на семейство Санчес. Майката на Лола е постоянно на гости, но не може да понася зет си. От самото начало отношенията между семейство Санчес Минго и техните съседи са драматични. В първия епизод Ернесто и Клаудия са организирали парти у дома. Клиниката, в която той работи, изпитва затруднения и Ернесто се надява да се появи някой спонсор. Нахълтването на семейство Санчес-Минго на празненството предизвиква нов сблъсък между двете семейства, туширан леко от изпълнението на Шейла, която по настояване на майка си е принудена да оживи вечерта с последния си музикален хит.

Децата на двете семейства също са шокирани от двата толкова различни начина на живот, но в игрите и в училище ще успеят да намерят допирни точки. Въпреки съперничеството, тийнейджърите Рафа и Лаура започват да се привличат, макар че привидно проявяват пренебрежение един към друг. Беа успява да се примири, че Шейла е известна певица и двете се сприятеляват.


От 6 септември 2009 г. до 31 октомври 2010 г. по bTV.

От 29 септември до 30 ноември 2011 г. по bTV Comedy.

ИЗБРАНО