Изгубеното съкровище на Фиджи

За филма

Държава: Австралия
Година: 2007
Жанрове: Приключенски

Режисьор: Grant Brown

В ролите: Kain O\'Keeffe, Joey Atkins, John Noble, Wame Valentine


"Pirate Islands: The Lost Treasure of Fiji" - 13 епизода.
Най-добрите геймъри в целия свят са поканени на остров Фиджи за голямо събитие: премиерата на нова компютърна игра! Тя се казва «Изгубеното съкровище на Фиджи» и е много реалистична – играчът попада на виртуалния Фиджи, където трябва да се сражава с пирати и да ги изпревари в търсенето на голямо съкровище.

За премиерата на играта на острова пристига Тайлър – австралийски тийнейджър с огромно самочувствие, който се има за най-добрия геймър в света. Е, не че той няма игрални качества... но ако прекарваше повече време да си усувършенства уменията, вместо да се фука с постиженията си до момента, щеше наистина да е без конкуренция. Единственото, с което Тайлър не може да се справи, е своя по-малък брат Марти. Марти винаги се е чувствал пренебрегнат и завижда на батко си за неговите успехи... и поради тази причина гледа да вгорчи живота му по всякакъв възможен начин. Той дори саботира запознанството на Тайлър с красивата Алисън, която също е дошла за премиерата на играта. Алисън обаче предпочита компанията на своята интернет приятелка Кира, с която до този момент са се виждали само по уеб-камера.

Въпреки търканията помежду си, четиримата нямат търпение да изпробват новата игра. Това, което те не знаят, е, че Марти тайно се е сдобил с кодове, с помощта на които той смята да излъже играта и да победи брат си. Кодовете обаче не сработват, както трябва, играта дава грешка... и Марти бива буквално всмукан във виртуалната реалност! Тайлър, Алисън и Кира тръгват след него и четиримата се оказват отново на остров Фиджи... само че вътре в самата игра! Не минава много време и геймърите се сблъскват с пиратите – които играят злодеите в играта. Бързо става ясно, че дори един неуспех в битка срещи морските разбойници ще доведе до нещо много повече от надписа «Край на играта»!

Тайлър, Алисън и Кира започват да издирват Марти и дори се сприятеляват с местното население – което редовно става жертва на пиратски набези. Скоро тримата разбират, че целта на пиратите е точно според правилата на играта – да намерят легендарното съкровище. Ако това се случи, пиратите печелят играта. В случая с Тайлър, Алисън и Кира, намирането на съкровището е единственият им шанс някога да се върнат обратно в реалността... но преди това те трябва да намерят как да изпреварят пиратите и да намерят Марти!

ИЗБРАНО