В името на родината

За филма

Държава: Русия
Година: 2003
Жанрове: Екшън

Режисьор: Олег Погодин

В ролите: Валери Николаев, Юрий Соломин, Дмитрий Дюжев, Мария Кивва, Владимир Турчинский, Павел Деревянко, Лев Пригунов, Василий Мишченко, Сергей Никоненко, Игор Ливанов, Адел Ал Хадад


"Родина ждет": минисериал в 6 части - първи шпионски филм, сниман в периода след разпадането на Съветския съюз. Нарежда се на едно от първите места сред популярните ТВ програми от най-гледаното телевизионно време на Обществената Руска телевизия (ОРТ). Сниман в Ташкент, Бухара, Прага и Москва.


Виктор Бистролютов (Валери Николаев), агент под прикритие от руските тайни служби (с кодово име „Ястреб”), представящ се като журналист, пристига в страна от Близкия Изток с цел да се внедри в една терористична организация и да предотврати безумния план за взривяване на няколко европейски столици. Най-напред обаче той трябва да открие един бивш терорист на име Джавад, който е издирван и от Интерпол и от убийци от самата организация. Бистролютов работи със своите приятели от Задгранично Бюро за Разследване (ЗБР): братята Кавчугин (Владимир Турчински и Дмитри Дюжев), компютърния гений Леонид Маршански (Павел Деревянко) и етнографката Рита Новосьолова (Мария Кива). Операцията се контролира от опитния офицер от разузнаването Владимир Рокотов (Юри Саломин), за когото Бистролютов е като собствен син.

ИЗБРАНО