Синята лампа

За филма

Държава: България
Година: 1974
Жанрове: Крими

Режисьор: Орфей Цоков, Димитър Димитров, Георги Георгиев, Аврам Игнатов, Марияна Евстатиева-Биолчева и др.

В ролите: Младен Младенов, Никола Тодев, Иван Дорин, Петър Димов, Веселин Вачев, Рачко Ябанджиев, Цветана Енева, Грета Ганчева


9-сериен тв филм, сценарист Марко Семов, криминален сюжет. Студио за игрални филми Бояна, по поръчка на Българска телевизия.
ЕПИЗОДИ:

1.Синият папагал

2.Рожден ден

3.Зодия Дева

4.Краят на филма

5.Танго с Фани

6.Амфората

7.Операция Теменуга

8.Кутия Слънце

9.Когато маските се свалят.


Сюжет на IV серия "Краят на филма": млада жена е блъсната от кола в центъра на София. Следствието установява, че на същата улица това се е случвало три пъти в период от две години. Предполагайки, че става дума за предумишлено убийство, следователите подозират колега на жертвата, с когото тя е била в интимни отношения. Същата вечер лейтенант Велев получава сигнал за открадната кола, която по описание отговаря на колата, с която е извършено престъплението. Скоро след това е арестуван крадецът на автомобила. Лейтенант Велев се запознава със собственика й и разбира, че жена му е била убита при катастрофа на същото място. Велев открива медицинския му картон и разбира, че страда от тежко психическо разстройство. Подозирайки, че той е убиецът, Велев прави инсценировка и съмненията му се потвърждават.

ИЗБРАНО