Фантазьорът

За филма

Държава: САЩ
Година: 1990
Жанрове: Комедия

Режисьор: David Crane, Marta Kauffman, Stephen Engel и др.

В ролите: Brian Benben, Dorien Wilson, Denny Dillon, Wendie Malick


“Dream on” - Всеки уикенд в полунощ за нощния живот по bTV грижата ще има сериалът “Фантазьорът” - създаден през 1990 година и основан на комедията на ситуациите (ситком). Емоциите, мислите и преживяванията на един нюйоркчанин около тридесетте.

Фантазьорът е Мартин Тъпър, чийто живот е изпълнен със странни и забавни ситуации. Той е разведен и работи в издателска къща. Живее сам с подрастващия си син – почти тийнейджър и макар често да му излиза късметът с жените, далеч няма чувството, че ги разбира.
Мил, скромен и доста емоционален, Мартин е човек, който е податлив на много и различни влияния. Секретарката му Тоби е властна и невероятно заядлива, блондинка-булдог. В отношенията им секретарка-шеф ролите сякаш са разменени и тя често взима важните решения вместо него. Най-добрият приятел на Мартин е Еди - водещ на скучновато ток шоу, а негова голяма страст са жените. За всички наоколо Еди притежава имидж на отдаден на удоволствията непукист, който води живот без ограничения.
Въпреки многото си опити да започне нова връзка, Мартин остава обсебен от бившата си съпруга Джудит – красива и интелигентна психоложка, която го смята за свой най-добър приятел и изповедник, но няма никакви по-сериозни чувства към него. Мартин иска да си я върне обратно, но е объркан, след като Джутит се омъжва повторно за доктор Ричард Стоун – прочут гений, който в очите на другите е един невероятен, в положителния смисъл на думата, човек, пред когото леко смотаният Мартин няма никакъв шанс.
Ситкомът се откроява с прекрасно чувство за хумор, а в епизодични роли са ангажирани някои от големите американски звезди като Кортни Кокс, Джеймс Удс, Типи Хендрън и Сали Келерман. Характерите на отделните персонажи са майсторски изградени, а взаимоотношенията между тях са оригинални и интересни.

Сериалът е отлично режисиран от преуспелия комедиен режисьор Джон Лендис, а сценарият е много над нивото на традиционния за американския зрител ситком от времето на 1990-те.

ИЗБРАНО