Бащи и синове

За филма

Държава: България
Година: 1986
Жанрове: Драма

Режисьор: Неделчо Чернев

В ролите: Коста Цонев, Емилия Радева, Мария Каварджикова, Георги Новаков, Валнитн Гаджоков, Невена Коканова, Георги Калоянчев, Мариус Донкин, Стефан Данаилов, Елжана Попова, Иван Янчева, Златина Дончева, Виктор Чучков


5-сериен телевизионен филм, продължение на сериалите "Дом за нашите деца", "Време за път" и "Неизчезващите".

Няма покой в една голяма фамилия. Поколенията са различни, целите - други, животът се променя и нищо не може да ги свърже дори в нов дом за всички... Ежедневието и промените - желани, неочаквани и съдбовни - в живота на всеки от семейство Алданови. В малък град близо до София.

1 серия - "Очевидецът":
Съпругата на Александър умира по време на раждането на третото им дете. Майката на Александър поема грижите по новороденото, а Ана се старае да помага на брат си в домакинството.Отново щастлива с Борис, тя е смутена от появата на архитект Цолов, който я преследва и настоява за среща. Александър предлага на сестра си да отиде на срещата вместо нея. Мария и Симеон продължават връзката си. Тя е предложена за повишение, а той очаква премиерата на филма си Неизчезващите. Христо Алданов получава предложение да ръководи частен цех за производство на пластмасови изделия. Той се нуждае от пари, защото заемите за строежа на къщата не са изплатени, но собственикът на цеха Златев не му вдъхва доверие. Накрая Алданов приема предложението. Синът на инж.Куманов - Светозар получава повиквателна за казармата. Антония очаква дете от него и двамата решават да се оженят. Когато съобщава вестта на баща си, той го изгонва от дома. Александър отива на срещата с арх.Цолов, който му казва, че заминава за Африка и иска да вземе Ана със себе си. Докато двамата се карат, младеж с мотор напада възрастен човек. После блъска и намесилия се Александър. Цолов го закарва в болница и обещава да свидетелства срещу хулигана. Бащата на младежа, който е служител във външно министерство заплашва Цолов, че ако свидетелства срещу сина му, ще осуети заминаването му за Африка.

2 серия - "Мълчанието":
Христо Алданов започва работа в цеха на Златев. Той иска от него да подпише калкулациите на работния процес. Алданов решава да се довери на изчисленията на Златев и подписва документите, приел обещанието на работодателя, че калкулациите ще бъдат проверени в най-близко време. Уплашен от влиянието на Върганов, архитект Цолов дава уклончиви показания на следователя по делото за побоя над Александър. Той упорито продължава да преследва Ана и я принуждава да се съгласи на среща. Когато се виждат, той говори уклончиво за показанията си по делото. След срещата Ана разказва на Борис за преследването на Цолов. Светозар вече е в казармата. Бременната Антония започва работа, а в почивния ден отива на свиждане в казармата. Там се среща с бащата на Светозар, който се отнася с нея пренебрежително и грубо. Мария вече е зам.гл.редактор на вестника. На премиерата филма на Симеон - Неизчезващите е отхвърлен изцяло. Това помрачава отношенията му с Мария. Неочаквано в квартирата му пристига Захари. Той носи на Мария и Симеон новини и подаръци от селото. Оказва се, че жената на Захари е починала, а самият той е тежко болен. Младежите го водят на изследвания и после го изпращат на гарата. Христо Алданов работи в цеха неуморно. Въпреки това е смутен от огромната заплата, която получава. Бащата провежда сериозен разговор с Мария, увещавайки я да се ожени за Симеон. Тя не намира сили да му каже, че се чувства отхвърлена от него.

Уеб сайт: bnt.bg/bg/movies/details/220/bashti_i_sinove

ИЗБРАНО