Ловец на мисли

За филма

Държава: Канада
Година: 2009
Жанрове: Драма

Режисьор: (сценарий) Michael Amo

В ролите: Крейг Олейник, Лиза Маркос, Енис Есмър, Милен Дин-Робик, Kолм Фиор, Лорън Лий Смит, Питър Стебингс


"The Listener": проследява живота на млад парамедик - Тоби Лоугън, който има уникалната дарба да чува мислите на хората. Той я пази в тайна, въпреки че бързо разбира, че тя му дава изключителната възможност да помага на хората в беда. Свръхестествената му дарба и желанието му да помага го поставят в доста рискови и застрашаващи живота ситуации.


В драматичния финален епизод на II сезон Тоби откри, че телепатичните му способности застрашават здравето и вероятно разсъдъка му. В началото на сезон 3, той се е отрекъл от дарбата си и е прекъснал връзките с Интегрираното бюро за разследвания (IIB), твърдо решен да продължи живота си по възможно най-нормален начин. Неочаквано обаче отново се озовава в центъра на събитията, когато е взет за заложник при банков обир. Нужни са всички умения на Тоби като парамедик и като ловец на мисли, за да опази своя живот и живота на останалите заложници.

След това драматично събитие, сержант Маклъски с неохота разказва на Алвин Клайн за дарбата на Тоби и той е привлечен като специален агент на IIB. Под ръководството на Клайн Тоби работи с Мишел Маклъски и Дев Кларк в елитен екип за специални разследвания, който се занимава само с най-трудните криминални случаи. Разкриването и признаването на уникалните му способности дава на Тоби допълнителна мотивация, но го подлага и на още по-голям натиск, защото той трябва да докаже на себе си и на колегите си, че мястото му е в IIB.


Въпреки че новата му роля на консултант му пречи да работи редовно като парамедик, линейките на Бърза помощ си остават емоционалната сърцевина на сложния живот на Тоби, а понякога го усложняват допълнително. Това важи с особена сила за периода след като най-добрият му приятел и партньор парамедик Оз се нанася в съседния апартамент и се опитва да събере кураж да се посвети на връзката си със сестрата от болница „Свети Лука” Санди, докато новата му привлекателна партньорка в Бърза помощ Елиз го отклонява от целта. Оз разчита на съветите на Тоби, за да напредне в кариерата.


Фен страница във Facebook: http://www.facebook.com/pages/The-Listener/48254734013?ref=mf


От 3 март 2009 г. по Fox Crime (глобална премиера на Fox International Channels едновременно в 180 държави).

От 4 юни 2012 г. - сезон III.


От 26 септември 2013 г. по FOX (сезон IV - последен).

ИЗБРАНО