Скъпа неприятелко

За филма

Държава: Мексико
Година: 2008
Жанрове: Сапун

Режисьор: Клаудия Елиса Агилар, Гастон Тусет

В ролите: Ана Лайевска, Габриел Сото, Кармен Бесера, Мария Рубио, Майк Биаджо, Хорхе Аравена и др.


"Querida enemiga": Лорена и Сара са отраснали заедно в сиропиталище и въпреки че са много различни, те се обичат като сестри. Лорена мечтае да създаде собствено семейство. Тя обича да готви. Сара е по-скоро материалистка - тя винаги е мразела мизерията в сиропиталището и нейните амбиции са повече отколкото скрупулите.

Най-голямата мечта на Лорена е да стане майстор-готвач. И така, един ден тя се сбогува с монахините, които са я отгледали, за да отиде да учи готварство в Мексико сити. В този ден, майката игуменка научава, че Сара е откраднала всички средства на сиропиталището. Когато се изправя срещу Сара, тя преживява сърдечен удар и умира...

Сара избягва със своя любовник и съучастник, Чало, шофьор в сиропиталището. За да изтрие всички следи, че е била там, тя открадва информацията за себе си и за Лорена. Когато я прочита, научава, че тя е открита, след като е оставена на сметището, а Лорена е била изоставена в сиропиталището без никакво обяснение от баба си, милионерката Ортенсия Армендарис.

Първият импулс на Сара е да открие Лорена и да й помогне да се изправи срещу баба си и да настоява за правата си, но след това отхвърля тази възможност и решава да се представи за нея в дома на Армендарис.

Без да знае за това, Лорена си намира работа като помощник-готвач в компанията на баба си. Тя се запознава с младия лекар Алонсо и двамата се влюбват един в друг.

Сара има неочаквана среща с Лорена в компанията и присъствието й я дразни. Разумът на Сара я предава и тя иска да отнеме всичко от Лорена, включително и Алонсо и да се отърве от нея веднъж завинаги.

Когато Лорена научава, че Сара е била изоставена от баба си, тя страда заради приятелката си и се изпълва с презрение към Ортенсия. В това време, Ортенсия използва цялата си власт, за да избегне конфронтацията с болката, която е предизвикала на всички около себе си.

Лорена разкрива ужасните машинации на Сара против нея. Тогава тя си дава сметка, че никога не е познавала приятелката, която е обичала като сестра. Но вместо да се отдаде на страданието, тя смело се изправя срещу предателството, измамата и жестокостта. И открива надеждата в някого, от когото не е очаквала, че ще я обича.

ИЗБРАНО