Гувернантката

За филма

Държава: САЩ
Година: 1993
Жанрове: Комедия

Режисьор: Dorothy Lyman, Lee Shallat Chemel

В ролите: Fran Drescher, Charles Shaughnessy, Daniel Davis, Lauren Lane, Nicholle Tom, Madeline Zima


"The Nanny": С ролята на Фран Фрайн, умно момиче от улицата с лице като от корица на сп. Vogue и с глас като на вокала от Queen, изгрява звездата на главната актриса Фран Дрешер. Героинята й се препъва във възможността да стане гувернантка на децата на богатия вдовец Максуел Шефийлд (Чарлз Шаугнеси). Със своята нестандартна и понякога глуповата честност Фран съвсем скоро докосва сърцето на Макслуел, както и на трите му деца.

Фран Файн е току-що уволнена и зарязана от гаджето си. Тя се мести в Манхатън и започва да продава козметика и така попада в имението на богатият вдовец и известен продуцент на Бродуей – Максуел Шефийлд, който я назначава за гувернантка на трите си деца – Маги, Брайтън и Грейс.


Тя много бързо се привързва към тях и се сприятелява с иконома Найлс. Освен това, семейство Шефийлд имат повече от гувернантка в лицето на мис Файн - те имат и нейната ексцентрична майка Силвия, нискоинтелигентната й приятелка Вал и баба й Йета...

Маги (Никол Том) разцъфтява под грижата на Фран от странна, срамежлива тийнейджърка в млада самоуверена жена, а малката Грейс (Маделин Цима) не след дълго вече няма нужда от всекидневни посещения при терапевт. Палавият Брайтън (Бенджъмин Салисбъри) обаче продължава да бъде твърдо убеден, че няма нужда от бавачка. Икономът (Дейниел Дейвис) бързо признава заслугата на Фран за връщането на топлотата в семейството.


Постепенно между мис Файн и господин Шефийлд се заражда взаимно привличане. Макс Шефийлд определено е поразен от Фран, а и тя от него. Но ще има ли той смелостта някога да го признае пред себе си и пред света?

Интригата се заплита с появата на Сиси Баблок, съдружничка на Максуел, която упорито държи да стане новата госпожа Шефийлд.


От 5 януари 2009 г. по Diema Family.

От 10 август 2011 г. по bTV Comedy. От 16 декември 2013 г. - повторение.

ИЗБРАНО