Светът на дивите животни

За филма

Държава: Испания
Година: 2000
Жанрове: Анимация


"Toonimals: Wild Records!": анимационен сериал, продуциран от испанското анимационно студио BRB International, в който във всеки епизод има по един урок за определено животно, в стила на смахната комедия. Идеята е, че на животните им е писнало хората да се забавляват с тях пред камерите, докато те стоят незабелязани отзад, затова решават да си правят собствено шоу. Всеки епизод включва "интерактивен въпрос" в случайно подбран момент и за него има 3 възможности, обикновено три числа. При назоваването на всяка възможност, една мравчица излиза на екрана и и държи с предните си крачка буквите А, В или С. По време на надписите въпросът се задава отново, мравките излизат и правят пирамидка, дава се отговорът и пирамидката се срутва. Животните в сериите са антропоморфизирани, което е направено само за да могят да ходят изправени, иначе почти всички отличителни зоологически характеристики са запазени.

Епизодите са озаглавени Кенгуруто, Камилата, Котката, Кучето, Слонът, Змията, Мишката, Мечката, Еленът, Насекомите и т.н. Повтарящите се герои са Ули (оранжев бухал и презентатор на шоуто), Хунка и Пунка (единствените хора, наподобяващи пещерен човек), възпитаното прасенце (в определени моменти напомня на децата да не правят това вкъщи) и Тий Хий Хий (объркана хиена, която се обръща към себе си в трето лице). Има още щъркел, който не може да спре да говори, мечка с готварска шапка, спортно облечена горила.

Всеки делничен ден от 07.30 часа малчуганите ще се запознават с тайните на животните. Защо крокодилите често плачат, защо полярните мечки са левичари, а носорозите са късогледи – странни факти, рекорди, събития и истории, които ТВ2 ще излъчи в 26-те епизода на поредицата. На децата ще се разкрият най-пазените тайни на всяко животно, както и всичко останало, което малките искат да знаят за животните, но не са посмели да попитат досега. Ще се запознаят с дивите животни в едно шоу, водено от самите животни. ...

ИЗБРАНО