Четири жени и едно погребение

За филма

Оригинално заглавие: Vier Frauen und ein Todesfal
Държава: Австрия
Година: 2005
Жанрове: Комедия

Режисьор: Харалд Зихериц

В ролите: Мартина Пьол, Габи Дом, Бригите Крен, Аделе Нойхаузер, Микаел Островски


Четири жени имат необикновено хоби. Те наблюдават всяко погребение в техния малък град - предизвикателство за тяхната наблюдателност, ум, прозорливост и смелост. Опечалените невинаги скърбят искрено, покойникът невинаги е очаквал края, смъртта невинаги е естествена, погребението може да е начало на нови разкрития.

Четирите възрастни дами - Сабине, Хенриете, Мария и Юли - живеят в малко австрийско село и се занимават непрофесионално с .... разследване на престъпления. При определени смъртни случаи, които на пръв поглед не изглеждат съмнителни, те забелязват външна намеса. Във всеки епизод четирите дами разкриват причините за злодеянието, както и извършителите. Те проявяват съобразителност, остър ум и смелост, като понякога се излагат и на риск.

Втори сезон: Възможно ли е да имаш странното хоби да присъстваш на всяко погребение в града? Да, ако си Джули, Мария и Сабине – приятелки, които се виждат най-вече по погребалните церемонии в града. Освен това те почти винаги намират основание да смятат, че мъртвецът не е починал от естествена смърт. Такъв е случаят и с известния кардиолог Хайнрих Каспар, който умира от сърдечен удар. На обяда след погребението Джули подхвърля пред всички, че в смъртта му има нещо подозрително. Трите приятелки започват разследване, а вдовицата Хенриете е заподозряна, но също се опитва да разгадае истината за случилото се със съпруга й.

От 7 ноември 2007 г. по Канал 1 на БНТ.
От 6 юни 2009 по AXN (сезон II).
От 7 септември 2013 г. по FOX Crime (сезон IV).

ИЗБРАНО