Тримата сумисти

За филма

Държава: САЩ / Република Корея / Канада
Година: 2001
Жанрове: Анимация

Режисьор: (сценарий) Kevin O\'Donnell, Ben Townsend

В ролите: Matt Hill, Ben Hur, Cusse Mankuma, Richard Newman, Chantal Strand, Deborah DeMille


"Super Duper Sumos": анимационна поредица на DIC Entertainment, създадена от Kevin O'Donnell; сумо-борци, борещи се с престъпността, се впускат в приключения и се бият, като използват своите бутове. Сумистите са трима: Буума (Booma, ентусиазирания като дете), Кимо (Kimo - японския, подобен на дзеноподобен сумист със стриктен код на честта) и Мамуу (Mamoo - чувствителен, неофициален лидер на триото).



Генеричният епизод е за "Лошата компания" (Bad Inc), коуято се опитва да разруши град Токио по различни начини, най-вече чрез гигантски чудовища. Шефката на "лошата компания" г-ца Мистър използва лудия учен Стингър, който ги създава. В края на всеки епизод г-ца Мистър уволнява Стингър, защото той не успява да създаде непобедимо чудовище (но ученият се появява назначен във всеки следващ епизод).


Във всеки епизод тримата борци придобиват сумо размери, което ги прави по-силни, по-мускулести и значително по-големи. Всеки сумист има характерно движение, което използва и тримата атакуват един след друг в един и същ ред. Мамуу изпълнява "Сумо скуиз", което е мощно изстискване на врага. Кимо атакува чрез "почитаемата мълния", при която се завърта към опонента като топка за боулинг и по този начин го удря. Накрая Буума атакува отгоре, като използва "Глутеус максимус" (дупето) и чрез този мускул смазва противника.


В моменти на затруднение сумистите предприемат светкавично припомняне - нещо, на което ги е научил Мъдрият Сан (техен учител). Те получават съвет и от Прима, който е приятел на сумото и често им помага. През целия сериал всеки сумист се бие за своята собствена кауза: Буума за мир, Кимо за чест и Мамуу - за истината.

ИЗБРАНО