Зоолечителката

За филма

Държава: Германия
Година: 2006
Жанрове: Комедия

Режисьор: Карола Хатоп, Матиас Лутер

В ролите: Елизабет Ланц, Хорст-Гюнтер Маркс, Людвиг Зимек и др.


"Tierärztin Dr. Mertens": Немски сериал за жена, която е решила да последва сърцето си и не се страхува да понесе последствията от този свой избор – както добрите, така и лошите. Сузане винаги е обичала животните и в един момент животът й предлага възможност, която тя не може да пропусне – да стане ветеринар в зоопарка!


Сузане е на седмото небе от радост, баща й я подкрепя, а двете й деца никога не са виждали майка си по-щастлива... Единственият проблем е, че съпругът на Сузане не споделя нейния ентусиазъм. Не само, че той е против професията на жена си, а той открито поставя под съмнение възможността й да преценява кое е ценно в живота й и кое не.


Новият директор на зоопарка също е източник на проблеми за Сузане. Той е човек със свои виждания и рядко се вслушва в мнението на околните, в това число и в мнението на Сузане. Само че докато директорът се ръководи от недотам чисти подбуди при управлението на зоопарка, за Сузане единственото важно е здравето на животните, които са поверени на грижата й.


В един момент всичките трудности в живота и в професията й идват повече и бракът й изпада в криза. В този труден момент, Сузане открива, че може да разчита на своя колега Кристоф, който се оказва не само много компетентен в работата си, а и се превръща в нейн много добър приятел, който я подкрепя по всякакъв начин в моменти на изпитание...

ИЗБРАНО