Семейство Флинтстоун

За филма

Оригинално заглавие: The Flintstones
Държава: САЩ
Година: 1960
Жанрове: Анимация

Режисьор: Charles A. Nichols

В ролите: Alan Reed, Jean Vander Pyl, Mel Blanc, Bea Benaderet


Пародия на модерния живот, представен през Каменната ера.

Героите говорят и се държат по начин, присъщ на сегашните норми и разбиране за поведение, а в същото време действието се развива в праисторически град, Бедрок. Фред работи като навигатор в кариера, собственост на "Кюъри Кейв Корпорейшън", където машините са живи динозаври. Девизът им е: "Притежавай твоята си пещера и бъди подсигурен".

Къщата на семейство Флинтстоун е повече от впечетляваща, удобна и снабдена с причудливи "предмети" и странни мебели и уреди... например скалното пиано на Уилма, уредбата, на която Фред слуша "каменната" си музика - уредбата представлява подвижна платформа, на която има птица с дълга човка, играеща роля на иглата на грамофона. Друг интересен предмет е прахосмукачката малко слонче с голяма "вместимост", впечетляващ е и "уредът" за боклука - гладуващ ястреб, сложен под мивката.

В град Бедрок цари веселба с прочутото семейство от каменната ера и неговото "ябадабаду". Ще косите тревата с жива косачка-динозавър, ще се къпете под душа от хобота на мамут, ще ядете бронтозавърски бургери и ще участвате в ежедневието на любимците Фред и Уилма Флинтстоун и съседите им Барни и Бети Ръбъл... Животът в праисторическата ера си има някои неудобства, но сем. Флинтстоун и приятелите им намират изход от всяка ситуация.

Продуценти са Джоузеф Барбера и Уилям Хана.

6 сезона, 166 епизода.

От 24 май 2008 г. до 28 юни 2009 г. по Нова телевизия.
От 3 юни до 21 август 2009 г. по Diema Family.
От 31 юли 2014 г. по bTV Comedy.

ИЗБРАНО