Лъвски истории

За филма

Държава: САЩ
Година: 2004
Жанрове: Анимация

Режисьор: Джефри Каценберг - сценарий

В ролите: (гласове) John Goodman, Cheryl Hines, Carl Reiner, David Herman


"Father of the Pride": Анимация за възрастни, 13 епизода. Това е първият анимационен сериал, излъчен в праймтайма на NBC. Негов създател е прочутият Джефри Каценберг (Jeffrey Katzenberg), продуцирал емблематични анимации като "Шрек", "Истории с акули", "Синбад: легендата на седемте морета", "Принцът на Египет", "Спирит" и др. В главната лъвска роля е белият лъв Лари, чийто образ е озвучен от добродушния Джон Гудман ("Ед", "Една вечер в бар Маккуул", "Крал Ралф" и др.). Друг главен герой е лъвът Сармоти, чийто акроним е формиран от първите букви на изпълнителните продуценти Зигфрид и Рой и името на тяхното шоу – "Господари на невъзможното" (Siegfried And Roy, Masters Of The Impossible). Работата по всеки един епизод на сериала е отнемала по девет месеца за екипа.

"Лъвски истории" е анимационен сериал за възрастни с интересен и забавен сюжет, който във всяка една серия ще разказва различна история от действителността. В обхвата на темите му са животът на улицата, шоубизнесът, възпитанието на децата и отношенията в дома, както и стремежът към слава и осъществяване на най-смелите мечти.

Главните действащи лица в сериала са семейство бели лъвове, които поемат по трудния път на шоубизнеса. Човешкото присъствие в сериала се изчерпва с двама световно известни илюзионисти от Лас Вегас – Зигфрид и Рой, които специализират в триковете с диви животни. За своите представления те използват бели лъвове, бели тигри и слонове, които правят техните номера изключително екстремни и опасни. В сериала обаче лъвовете на Зигфрид и Рой мислят и действат спрямо човешките закони, които на моменти се доближават до тези на джунглата, но позитивното мислене и оптимизмът им ги измъкват почти от всяка ситуация.

"Лъвски истории" е първият праймтайм анимационен сериал, в който компютърната анимация е с филмово качество.

ИЗБРАНО