Обетована земя

За филма

Държава: Бразилия
Година: 1999
Жанрове: Романтичен

Режисьор: Жайме Монжардин

В ролите: Антонио Фагундес, Раул Кортез, Ана Паула Арозио, Тиаго Ласерда, Палома Дуарте и др.


"Terra Nostra": Жулиана и Матео садвама млади италианци, които се запознават по пътя си към Бразилия, на където са се отправили в търсене на по-добър живот. Тяхното запознанство бързо прераства в приятелство и любов. Но тяхното щастие е помрачено от настъпилата трагедия: на корабчето избухва епидемия от чума, от която почиват родителите на Жулиана. Момичето все повече време прекарва с Матео, но след няколко дни се разбира, че и той е болен. Мадежът, естествено се излекува и те пристигат на бразилския бряг, където двамата се разделят.


На пристанището Жулиана среща стар приятел на баща си - Франческо, който като разбира за смъртта на родителите й, я откарва в своя дом в Сан Паоло и започва да се грижи за нея като за собствена дъщеря. Връщайки се след няколко дни на пристанището, те не откриват Матео.


Франческо вече много години живее в Бразилия и заема поста Управител на банка. Той е милионер, женен за Жанети. Той вижда добра перспектива в любовта на сина си Марко Антонио към Жулиана, защото именно тази любов е способна да даде наследник, който да се включи в семейния бизнес.


Като не намира своята любима на пристанището, Матео се отправя към вътрешността на страната, за да започне работа по кафеените плантации на могъщия плантатор Гумерсиндо. След отмяната на робството, той се възползва от работната сила на емигрантите. Като наследник на робството, Гумерсиндо има проблеми с отношенията си с италианските емигранти, чиито постоянни стачки са неизбежни.


Гумерсиндо е женен за Мария дел Сокоро, жена, която се явява феминистка на тази епоха. Тя се подчинява на своето свободолюбие и желанията на своя съпруг. Те имат две дъщери: Розана и Анхелика. Но Гумерсиндо не може да се примири, че няма наследник. С пристигането на италианските емигранти всичко се променя в техния дом и Матео, колкото и да не иска, става почти член на това семейство.

ИЗБРАНО