Брет и Джемейн

За филма

Държава: САЩ
Година: 2007
Жанрове: Комедия

Режисьор: (създател и сценарий) Джеймс Бобин, Джъмейн Клемънт, Брет Маккензи

В ролите: Рис Дарби, Джъмейн Клемънт, Брет Маккензи, Кристен Шаал


"Flight of the Conchords": Музикалният сериал на HBO предоставя истинска доза забавление, проследявайки геройствата на “Четвъртото най-популярно дуо комици на Нова Зеландия”. Недостатъчно изтъкнати, недостатъчно добре продуцирани, играещи сдържано и с подземни тонове, ще видим писателите-актьори Брет Маккензи и Джемейн Клемент, които играят по-мрачни версии (поне така се надяваме) на самите себе си, докато се опитват да пробият на музикалната сцена на Ню Йорк.


Брет и Джемейн са егоцентрици с детско мислене и безумни песни за починали маймуни. Те имат един обсебен фен Мел (Кристен Шаал) и полу-компетентен мениджър Мъри (Рис Дарби), който, по една случайност, работи и в консулството на Нова Зеландия. На стената на Мъри е окачен туристически плакат за родната му страна, който гласи: “Не очаквайте твърде много – Ще се влюбите във всичко”!


Това може да е тема за поредицата, която не прави опити да се превърне в язвителна комедия. Тук няма големи социо-политически изказвания, няма конфронтации, няма сцени, при които не знаеш къде да се денеш от смущение, няма отпратки към многопластовата поп култура...


Два сезона (2007 - 2009 г.), 22 епизода х28 мин.

10 номинации за награда "Еми".

ИЗБРАНО