Два метра под земята

За филма

Оригинално заглавие: Six Feet Under
Държава: САЩ
Година: 2001
Жанрове: Драма

Режисьор: Alan Ball, Daniel Attias

В ролите: Питър Краус, Майкъл С. Хаус, Франсис Конрой, Лорън Амброуз, Фреди Родригес и др.


Когато бизнесът ти е смъртта, какво ли тогава представлява животът ти?

Лос Анджелис. В навечерието на Коледа Натаниел Фишер, собственик на погребалното бюро „Фишер и синове”, загива внезапно в пътен инцидент, когато автобус се врязва в новата му катафалка. Вместо празнична вечеря, Нейтън - най-големият син, който работи в Сиатъл - трябва не само да се заеме с погребението на баща си, но и да се погрижи за крехкото его на майка си Рут (която доскоро поддържа тайна връзка с фризьора си), за брат си Дейвид (затворен в себе си хомосексуалист, който досега е движил бизнеса заедно с баща им) и сестра си Клеър (бунтарски настроена гимназистка, която научава за смъртта на баща си докато изживява върховен наркотичен транс с гаджето си Гейб).

Единственото хубаво нещо, което се случва на Нейт, е Бренда - страстна и странна млада жена, която среща в самолета точно преди да научи за смъртта на баща си. Но семейството на Бренда изглежда по-откачено и от това на Нейт...

Създаден от сценариста, носител на „Оскар” за „Американски прелести”, „Два метра под земята” ООД” е един свеж и нестандартен поглед върху смъртта като част от живота и живота като част от смъртта, пречупен през призмата на необикновеното семейство Фишър.

От 10 ноември 2009 г. по AXN.

От 4 септември 2012 г. по HBO Comedy.

ИЗБРАНО