Жули Леско

За филма

Държава: Франция
Година: 1992
Жанрове: Крими

Режисьор: Каролин Юпер

В ролите: Вероник Жене, Жером Анжер, Рено Марк, Паскал Бонгар, Му Диоф, Ерик Прат и др.


"Julie Lescaut":

Име: Жули Леско
Години: 38
Семейно положение: разведена
Деца: две
Отличителни белези: няма
Професия: ченге

Това е шефът на полицията в полуфренски, полуемигрантски град - нагорещен съд с кипяща експлозивна смес. Ръководи 24-ма полицаи, 9 детективи и … 20 хиляди добри, лоши, всякакви … граждани.

Жули седи на горещия стол и знае, че бързо трябва да доказва себе си. На нейна страна са Н`Гума - хитър и интуитивен, шегаджия и почти поет; проницателният Тремоа - твърд, лаконичен и самовглъбен, и Рамирес - бащински настроеният член на синдикат, винаги елегантен и весел. А бившият офицер от отряд за борба с безредиците, Репу, държи винаги всички в пълна готовност...

Разкъсвана между своята трудна професия и дъщерите си, 10-годината Сара и 8-годишната Бабу, Жули е принудена да взима сложни решения и да се научи да разпределя енергията си... В тежките моменти, когато нищо не върви, тя разбира какво е превърнало предишния полицейски началник в алкохолик.

В семейство Леско всички са затънали в проблеми, а Жули трябва да изслуша и да помогне на всеки един от членовете му. Смъртта на неидентифицирано младо момиче обърква плановете й. Синът на Каплан, който учи в гимназия за надарени деца, успява да я познае: Натали е била икономка в неговото училище. Кой би могъл да желае смъртта й?

Жули има деца, самоирония и чувство за хумор. Точно това й помага да остане на крака.


В своя 20-ти сезон през 2010 г. сериалът има 90 епизода.

ИЗБРАНО