Джейн и драконът

За филма

Държава: Канада/Нова Зеландия
Година: 2005
Жанрове: Анимация

Режисьор: Mike Fallows

В ролите: (гласове) Бен Абдул, Ноа Райд, Марк Рендал, Ейдриън Тръс и др.


"Jane and the Dragon": Джейн живее в измисленото кралство Киперниум и през целия й съзнателен живот е отглеждана за прислужница. Но тя си има мечта... да стане рицар. А това е доста трудно постижимо на Острова през 9-ти век... особено ако си малко момиче, която никой не взима насеризно! Но след като Джейн се изправя срещу огромен и дотогава свиреп дракон, с когото впоследствие се сприятелява, вече никой не се съмнява в нейната смелост и кураж.
Основна тема в сериала са отношенията на Джейн с останалите обитатели на замъка, в който тя се учи за рицар. Теми като честност, вярност и отдаденост на дълга са често засягани и вплетени в разнообразните случки и приключения. И макар младостта на Джейн често да й пречи да взима правилните решения, всеки епизод завършва с хепиенд. А драконът... той, като приятел на Джейн, се старае винаги да е до нея и да й помага при нужда.
„Джейн и Драконът” е триизмерна компютърно-генерирана анимация, създадена от продуцентите на епичната и супер-успешна фентъзи поредица „Властелинът на пръстените”, чието действие се развива през Средновековието. Сериалът проследява приключенията на младото момиче Джейн и нейния огромен, зелен, 300-годишен и огнедишащ приятел дракон.

ИЗБРАНО