Робокоп

За филма

Оригинално заглавие: RoboCop: The Animated Series
Държава: САЩ
Година: 1988
Жанрове: Анимация

Режисьор: Рей Лий

В ролите: (гласове) Грег Мортън, Сюзън Роман, Барбара Бъд, Дан Хенеси


Анимацията е анимирано шоу на "Marvel Productions" по мотиви от класиката в екшън фентъзи жанра - "Робокоп" (1987) на Пол Верховен.

Киборг ченгето Алекс Мърфи (Робокоп) се бори за спасението на Стория Детройт от различни мошеници и понякога се стааре да демонстрира черти на своята хуманност и да остане полезен в очите на "стареца", президента на корпорация "OCP" ("Omni Consumer Products").


В много епизоди репутацията на Робокоп е поставена на изпитание или подкопана от намесата на д-р Макнамара, създател на ED-260 - усъвършенствана версия на серията дроиди "209" - и най-голям конкурент на финансовата сила на OCP. Той непрекъснато разработва и други механизирани заплахи срещу Робокоп.


В сравнение с оригиналния филм, тази анимирана поредица предлага значително променен Робокоп и различна обкръжаваща среда. Героят е по-бърз и може да прави повече движения; градът е технологично много по-напреднал - лазерите са изместили старите оръжия, роботите са нещо обичайно; д-р Тайлър, а не Боб Мортън е създател на програмата "Робокоп". Кларънс Бодикър и бандата му, които са отговорни за смъртта на Алекс Мърфи преди той да се превърне в Робокоп, във филма умират, а в анимацията са широко застъпени и се сражават отново с него в епизода "Menace of the Mind".


От 16 февруари до 16 март 2008 г. по Diema Family (22 епизода).

ИЗБРАНО