Шеметни години

За филма

Държава: САЩ
Година: 1998
Жанрове: Комедия

Режисьор: David Trainer

В ролите: Аштън Къчър, Тофър Грейс, Лора Препон, Дани Мастерсън, Дон Старк и др.


"That '70s Show": Във фокуса на сериала са отношенията между главните герои, връзките, които се зараждат между тях, караниците, проблемите, скандалите, радостните моменти и всички възходи и падения, които те преживяват. Централна за „Шеметни години” е връзката между Ерик и Дана, които са най-зрелите и най-отговорните. Чрез тях редовно се чуват някои истини за живота на тийнейджърите, индиректно се дават съвети за живота на подрастващите и се критикуват някои аспекти на ежедневието.
Характерна за сериала е смелата и натоварена с послания ретроспекция, която „Шеметни години” прави на един от най-важните периоди в развитието на новата история на Америка. Период, който впоследствие оказва влияние върху целия свят. Политически и социални теми... феминизмът, развитието на сексуалните отношения, технологичният напредък, упадъкът на традиционните ценности, наркотиците... Въпреки това създателите на поредицата нито за момент не забравят, че правят развлекателен сериал и всичко е подчинено на една идея – да бъде забавно. Дори и най-сериозните теми са представени с усмивка и по такъв елегантен начин, че хем посланието става ясно и въпросът не губи от важността си, хем не е представен по претенциозен и сух начин, който да отблъсне зрителите.
Какъв е животът на съвременните тийнейджъри и как виждат те света? За какво мечтаят, какво искат от себе си и от околните?

ИЗБРАНО