Такси

За филма

Оригинално заглавие: Taxi
Държава: САЩ
Година: 1978
Жанрове: Комедия

Режисьор: James Burrows

В ролите: Джъд Хърш, Дани ДеВито, Тони Данза, Анди Кауфман, Каръл Кейн, Кристофър Лойд, Мерилу Хенър


Историята на таксиметрова компания “Съншайн” и на нейните служители: Алекс Рийгър - той, който разбира от всичко; Боби Уилър – той, който ще става звезда и ще покорява женски сърца; Тони Банта – той, който не може да печели пукнат боксов мач; Илейн Нардо – тя, която е самотна майка и мечтае да отвори собствена арт галерия.

Сериалът е носител на 18 награди “Еми”, три от които за „Изключителен комедиен сериал”.

Другите не са по-различни: Отец Джим Игнатовски – истински спейс кадет и, разбира се, Дани ДеВито – най-откачения и гаден шеф, който някой може да си представи. И все пак е Дани ДеВито, няма как да не го обичате и гадняр...

„Такси” проследява работното ежедневие на група забавни и очарователни герои, които карат таксиметрови коли, докато чакат мечтите им за друго професионално развитие да се осъществят. Изключение прави само Алекс Рийгър (Джъд Хърш) – единственият шофьор, който е сигурен, че призванието му е зад волана. Всички те са управлявани от тираничния диспечер Луи Де Палма (Дани ДеВито). Сред главните герои са още амбициозният боксьор Тони Банта (Тони Данза) и Елейн Нардо (Мерилу Хенър) – първата жена шофьор в компанията, която е избрала тази професия, за да изхранва двете си деца, докато същевременно се надява да постигне успех в света на изкуството.

Латка Гравас (Анди Кауфман), главният автомонтьор с неопределен национален произход, който говори на свой специфичен развален английски, и Реверънд Джим Игнатовски (Кристофър Лойд), бивше хипи и ръкоположен за свещеник в ексцентрична религиозна секта, са също част от този нестандартен и много забавен екип.

114 епизода (5 сезона, 1978 - 1983 г.)

От 3 януари до 22 март 2011 т. по bTV Comedy.
От 5 май 2016 г. по CBS Drama (сезон V).

ИЗБРАНО