Декстър

За филма

Оригинално заглавие: Dexter
Държава: САЩ
Година: 2006
Жанрове: Крими

Режисьор: Michael Cuesta, Tony Goldwyn

В ролите: Майкъл Хол, Джули Бенц, Дженифър Карпентър, Лорън Велес, Ерик Кинг


Декстър води таен нощен живот. Той е сериен убиец – преследващ други убийци, избегнали правосъдие, но Декстър Морган ще се погрижи никой от тях да не извърши престъпление отново.

Тв сериалът е създаден по романите на Джеф Линдзи “Декстър, сънуващият мрак” и “Декстър, отдаденият”. Трилърите проследяват историята на Декстър Морган – експерт по кръвни проби към полицейското управление в Маями. Декстър е опора за сестра си, офицер от полицията, има постоянна приятелка – с две деца, които го боготворят. Освен това обаче, Декстър води и активен “нощен” живот. Той е сериен убиец – преследващ други убийци, избегнали правосъдието, но Декстър ще се погрижи никой от тях да не извърши престъпление отново.

В трети сезон, любимият на всички сериен убиец се завръща - Декстър Морган, специалист по съдебна медицина и сериен убиец (но само на доказани престъпници), има за цел да превърне света в едно по-добро място. Средствата му: да отстранява един по един опасните престъпници, които са успели да се измъкнат от закона.

8 сезона (2006 - 2013), 96 епизода х53 мин.

От 9 март 2009 г. по FOX Crime (сезон III).
От 27 май 2013 г. по TV7 (от сезон I).
От 2 ноември 2013 г. по FOX (сезон VIII).

От 6 февруари 2023 г. - "Декстър: Нова кръв" по FOX.

ИЗБРАНО