Приключенията на един Арлекин

За филма

Държава: България
Година: 2007
Жанрове: Комедия

Режисьор: Иван Ничев

В ролите: Тодор Колев, Татяна Лолова, Георги Мамалев, Николай Николаев, Никола Анастасов, Николай Урумов, Деян Донков, Елена Кънева, Иван Георгиев - Устата, Александър Морфов, Башар Рахал


Героят на Тодор Колев се нарича Крум, по прякор Фелисиано (Щастливеца). Той е тъжният смешник – някогашна звезда на сцената и естрадата. Мотивиран от решенията на крехката си творческа душа, попада в сума ти ситуации, поради които другото име на държавата ни би могло да бъде Абсурдистан.

В епицентъра на сериала обаче е изкуството. Шлагерите на Тодор Колев и новата българска музика звучат с пълна сила. Евъргрийните на Адама се преплитат със 7 нови песни, специално създадени за филма от композитора Стефан Димитров по текстове на Иван Тенев.

1 еп.:
Главният герой, Крум с артистичен псевдоним Фелисиано, свири в едно заведение. Но един ден то фалира и той е принуден да търси ново място за препитание. Явява се на конкурс за работа във Виена, спечелва и заминава за Австрия. На място разбира, че е измамен и всъщност трябва да свири с цигулката си на улицата. Там случайно го среща друг българин, който му помага да се завърне в България.

2 еп.:
Фелисиано се завръща в София. Синът му и негов приятел са започнали с големи надежди - „бизнес” с електрически крушки, внос от Дагестан. За целта, синът е заложил апартамента на баща си.

3 еп.
Фелисиано губи апартамента. Започва работа във фолк заведение, където собственикът му позволява и да живее в някакво складово помещение. Синът му заминава да работи във Испания и му оставя бременната си приятелка. Фелисиано започва да прави услуги на фолк певиците, което не е съвсем безопасно.

4 еп.
Снахата на Фелисиано получава предупреждение, че трябва да напусне мансардата към вече загубения семеен апартамент. Фелисиано, подмамен от бившата си съседка Мурджева, попада в клуб „Самотни сърца”. След приятно прекараната вечер я изпраща до дома й. Тя не го пуска вътре и той си тръгва. На стълбите е причакан от внуците на Мурджева, които не са съгласни да делят с него наследството, което тя ще остави. След това попада на снимките на филм, който се оказва порно...

4 епизода х 60 мин.
Сценарий - Юрий Дачев и Иван Ничев, оператор Георги Николов, музика - Стефан Димитров.

От 28 януари до 5 февруари 2008 г. по Канал 1 (БНТ1). От 6 януари 2014 г. - повторение. От 23 май 2018 г. - следващо повторение.
От 20 ноември до 11 декември 2011 г. по БНТ Свят.
От 18 декември 2012 г. по БНТ2. От 8 юли 2013 г. - повторение.

ИЗБРАНО