Космос

За филма

Оригинално заглавие: Cosmos
Държава: САЩ
Година: 2014
Жанрове: Документален

Режисьор: Бранън Брага, Бил Поуп

В ролите: Нийл Деграс Тайсън


Продукция на Cosmos Studios и Fuzzy Door Productions.

Повече от 30 години след дебюта на поредицата „Космос” (1980 г.), разказваща в научна перспектива за откритията на Карл Сейгън за вселената, зрителите отново се отправят на пътешествие към звездите. Първоначалните творчески сътрудници на Сейгън - сценаристът и изпълнителен продуцент Ан Друян и астрономът Стивън Сотър, обединяват усилията си със Сет Макфарлън, за да създадат новата поредица като продължение на оригиналния сериал, спечелил награди „Еми” и „Пийбоди”.

Водещ - астрофизикът Нийл Деграс Тайсън.
Изпълнителни продуценти - Ан Друян и Сет Макфарлън.
Режисьори: Бранън Брага и Бил Поуп.
Музика: Алън Силвестри.
Оператор: Бил Поуп.

С подкрепата на предприемача Джо Фърмейдж, Ан Друян основава Cosmos Studios през 2000 г. като наследник на Carl Sagan Productions – компанията, която продуцира оригиналната поредица „Космос”.

Новият сериал ще ни покаже как сме открили законите на природата и сме засекли координатите си в пространството и времето. Той ще вдъхне живот на неразказани истории от героичното ни пътешествие към познанието и ще пренесе зрителите в нови светове из вселената, за да видят космоса в цялото му величие.

„Космос” ще използва нови похвати в научния разказ, за да разкрие необятността на вселената и ще си послужи с популярни елементи от легендарния оригинален сериал, включително космическия календар и кораба на въображението. Най-сложните научни концепции ще бъдат представени с невероятна яснота.

Поредицата обединява скептицизма с порива за трупане на нови познания и преплита точната наука с визуални, емоционални и духовни елементи в едно неповторимо изживяване.

Снимките са осъществени в САЩ.

Сезон I "Cosmos: A Spacetime Odyssey" (2014 г.) - 13 епизода.
Сезон II "Cosmos: Possible Worlds" ("Космос: Възможни светове", 2019 г.) - 13 епизода.
Уеб сайт: fox.com/cosmos-possible-worlds/
Фейсбук: facebook.com/COSMOSonTV/

От 16 март 2014 г. по National Geographic Channel (в САЩ - и от FOX). От март 2019 г. - сезон II.

ИЗБРАНО