Череп и кости

За филма

Оригинално заглавие: Crossbones
Държава: САЩ
Година: 2014
Жанрове: Приключенски

Режисьор: (създател и сценарий) Нийл Крос, Джеймс Харт, Аманда Уелс

В ролите: Джон Малкович, Ричард Койл, Клеър Фой, Ясмин Ал Масри, Дейвид Хофлин, Крис Перфети, Трейси Ифачор, Джулиън Сандс, Стюарт Уилсън


Приключенска драма на Universal Television / NBC за златната ера на пиратството в началото на 18 век и за легендарния пират "Черната брада" (1670 - 1718 г.).

Том Лоу (Ричард Койл), британски шпионин и хирург, получава деликатна мисия: да придружи изобретателя на хронометъра за географска дължина (позволяващ точното локализиране на кораби в морето) Фредерик Найтингейл от Ямайка до Англия. Въпросът е в това, че губернаторът на Ямайка - Уилям Джагър (Джулиън Сандс), възложил му задачата, - е сигурен, че по пътя корабът им „Буревестник” ще бъде пресрещнат от пирати под ръководството на Едуард Тийч "Черната брада" (Джон Малкович).

Задачата на Том Лоу е да опази хронометъра от ръцете на пиратите и при възможност да убие Черната брада!

Комодор Тийч кани своя отдавнашен познат, пиратския капитан Сам Валънтайн (Стюарт Уилсън), на остров Санта Кампаня и му предлага да му отстъпи сглобения отново хронометър в замяна на брандери, а Валънтайн, от своя страна, да продаде хронометъра на англичаните. Така те щели да си помислят, че черната брада наистина е мъртъв... но Валънтайн не е съгласен. Тийч се съгласява „да даде” Лоу на Селима (Ясмин Ал Масри), но Лоу успява да избегне бесилото, за разлика от Валънтайн.

На острова се ражда първото бебе. Кейт Балфур (Клеър Фой), предприела плаване с цел търговия, е заловена от англичаните. Тийч отива да я спаси, но преди това нарежда на всички да напуснат острова – в случай, че англичаните открият местоположението му. Селима никога не напуска къщата и Чарли Райдър (Дейвид Хофлин) трябва да я убие, ако ги нападнат... Лоу се промъква на кораба, за да бъдат сигурни с мъжа на Кейт, че Тийч наистина ще я отърве.

Селима, за да скрие вината си към Черната брада, желае да стане интимна с него, но той е подозрителен. Лоу помага на Балфър да преодолее зависимостта си към опиума и прекратява връзката си с Кейт. Когато Черната брада иска мнението на Лоу относно главоболията и виденията си, Лоу го хипнотизира и открива карта, която го навежда на мисълта, че Черната брада мисли да нападне англичаните на Ямайка.

Лоу, Нена и Чарли райдър отиват на остров Куба, за да се сдобият с карта, нужна на Черната брада...

9 епизода х40 мин.
Уеб сайт: nbc.com/crossbones
Фейсбук: facebook.com/NBCCrossbones/

От 8 януари 2018 г. по БНТ1. От 13 до 27 август 2018 г. - повторение.

ИЗБРАНО