Градчето Сидер Коув

За филма

Оригинално заглавие: Cedar Cove
Държава: Канада
Година: 2013
Жанрове: Романтичен

Режисьор: (сценарий) Деби Мейкомбър

В ролите: Анди Макдауъл, Сара Смит, Дилън Нийл, Бренън Елиът, Уанда Канън, Тимъти Уебър


Романтична драма на "Unity Pictures Group" за Hallmark Channel по романите на американската писателка Деби Мейкомбър за градчето Сидер Коув.

Компасът на града е жена-съдия. Вярна на закона, длъжна на традициите и компромисна в чувствата, Оливия Локхарт (Анди Макдауъл) е вятърът на промените и решенията в малко градче със стар дух.
Поредица-панорама на живота с феминистки поглед и нравствени поуки от ежедневни срещи с провала, нелепостта и късогледството в любовта, бизнеса и „добрите“ планове.

Сидер Коув е живописно градче на остров Пугет Саунд, щата Вашингтон. Обитателите са старомодни и верни на привързаността си един към друг – хора, които не отказват помощ на съседите и не заключват вратите си със страх от нападение. Морален център и компас на града е общинският съдия Оливия Локхарт, за която Сидер Коув е родно място. Нейният живот е във фокуса на обитателите, със сериозни последствия...

Разводът на Оливия изглежда следствие от нелепата смърт на 13-годишния й син. Нещастието разделя семейството. Инцидентът продължава да тежи на близначката му Джъстин (Сара Смит) – вече млада жена, която трудно се открива сред мъжки ласкателства и заблуди. Последният й настоятелен ухажьор Уорън (Бренън Елиът) може би има и други - освен любовните - намерения в градчето, което не допуска строителни завоеватели.

Сидер Коув е спокоен, но не спи. Събитията в местния вестник отразява новият журналист Джак Грифит (Дилън Нийл). Професията неизбежно го свързва със съдия Локхарт и тази връзка не остава чисто служебна...

1 еп: Джак Грифит, журналист, е нов в Сидер Коув и ще работи като редактор, репортер, фотограф, управител и разпространител на местния вестник. Джъстин, дъщерята на Оливия Локхарт, си има годеник – Уорън, предприемач с доста съмнителна репутация. Шарлот – майката на Оливия – винаги знае всичко за всички. Появява се Сет – ученическата любов на Джъстин. Джак и Оливия търсят начин да се срещнат „случайно”.

2 еп: Боби и Сесилия искат да се разведат, но Оливия им дава отсрочка. Стан, бившият на Оливия, женен втори път за Мелани, се отбива понякога при Оливия. Когато Уорън разбира, че Сет се е появил в града, обсипва Джъстин с подаръци... Тя отново отива при Сет и яхтата му. Джак пуска статия за Оливия, предложена за поста федерален съдия. Двамата не са безразлични един към друг.

3 еп: Грейс, най-добрата приятелка на Оливия, се развежда изненадващо по желание на съпруга си. Проблемите между Джъстин и Уорън се задълбочават. Уорън иска да бутне фара на Сидер Коув, за да построи сграда. Жителите на градчето застават в жива верига, за да запазят емблемата на града си. Джъстин разваля годежа. Оливия намира начин да запази фара и да успокои атмосферата. Джак е все по-влюбен, Оливия е все по-красива.

4 еп: Ерик остава при баща си. Джак иска да опознае сина си, но той трябва да си намери работа. Ерик е безотговорен и не харесва нищо. Стан, бившият на Оливия, се опитва да намери път към нея. Шарлот се грижи за пациент в болницата. Той й дава ключ преди да почине. Оливия и майка й откриват склада, отварят го с ключа и откриват интересна колекция.

3 сезона (2013 - 2015 г.), 36 епизода х42 мин.
Фейсбук: facebook.com/pg/CedarCoveTV/

От 10 февруари до 19 март 2017 г. по БНТ1 (сезон I, 14 епизода).
От 5 юни до 11 юли 2017 г. - сезон II (10 епизода). От 11 юли 2017 г. - повторение (от сезон I). От 21 ноември 2017 г. - ново повторение.

ИЗБРАНО