Тамплиерите

За филма

Оригинално заглавие: La Commanderie
Държава: Франция
Година: 2010
Жанрове: Исторически

Режисьор: Дидие Льо Пешьор

В ролите: Клеман Сибони, Луиз Пасто, Карло Бранд, Меи Камун, Жерар Лусин


Поредица на канала "France 3" за Кръстоносните походи. Пресъздадени са времената на 100-годишната война, едни от най-мрачните и разрушителни периоди на европейското средновековие.

Годината е 1375, кралство Франция. Тежки времена на чума, когато несигурността и грабежите са всекидневие, а по-голямата част от населението е уплашена и гладна. Полъх на страх се простира из земите на Бургундия – регион, разкъсван от война. Освен че „черната смърт“ вече е отнела живота на повече от 1/3 от населението, хората са покосени от опустошение и болка.

Единственото място, в което хората могат да избягат от трудностите на времето, е селище, управлявано от Ордена на Тамплиерите. Бивш тамплиер получава в завещание от краля на Франция суверенно убежище с големи административни правомощия. След разпадането на Ордена, тамплиерите основават свое общество, в което влизат в ролята на войници, монаси, доктори, фермери. Те приветстват поклонници и просяци. В него всеки, който търси закрила, е добре дошъл, а смелите рицари пазят гостите с цената на живота си.

8 епизода х52 мин.

От 26 декeмври 2016 г. по Bulgaria ON AIR.

ИЗБРАНО