Глухаря

За филма

Оригинално заглавие: Глухарь
Държава: Русия
Година: 2008
Жанрове: Крими

Режисьор: Гузел Киреева, Тимур Алпатов, Вячеслав Каминский

В ролите: Максим Аверин, Денис Рожков, Виктория Тарасова, Владимир Фекленко, Ежи Штур, Владислав Котлярский, Мария Болтнева, Наталияя Барило, Полина Лунегова, Дмитрий Смирнов


Капитан Сергей Глухарьов и сътрудникът му Денис Антошин са колеги и приятели от детинство. Служат в районното управление „Пятницки“ на голяма Москва. Работата е напрегната и опасна, заплатата – ниска, а обществото – неблагодарно. Те не са супергерои, а защитници на реда и онеправданите. Справедливостта е водеща, законът решава, но проверката често разкрива и друга следа – виновният наистина е грешник, но невинаги е престъпник. И точно там е сложната роля на двамата герои – по съвест. Те са безпардонни, понякога губят, но чувството за хумор и сарказмът ги спасяват, за да доведат започнатото докрай.

Службата не върви без другия живот. Глухарьов се среща със своя началник Ирина, а Денис е в странен романс с проститутката Настя. И двамата са в сложни отношения с подполковник Капров, който плете интрига за мястото на Ирина.

Всеки епизод разследва нов случай, но личната връзка продължава…

Освен име на главния герой „глухар“ на полицейски жаргон означава неразкрито престъпление.

3 сезона (2008 - 2011 г.), 160 епизода х45 мин.

От 28 ноември 2016 г. по БНТ HD.
От 13 февруари 2017 г. по БНТ1.

От 16 февруари 2016 г. по Bulgaria ON AIR (под името "Глухар").

ИЗБРАНО